Τετάρτη 20 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΧΑΪΑΣ ΚΑΙ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
Τιμούν τον κομμουνιστή ήρωα Νίκο Μπελογιάννη

Εκδηλώσεις τιμής στον κομμουνιστή ήρωα Νίκο Μπελογιάννη, με θέμα «Διδασκόμαστε από τη ζωή και τη δράση του - Συνεχίζουμε στον δρόμο της ανατροπής!», θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μάρτη οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε Ηλεία και Αχαΐα αντίστοιχα.

Στην Ηλεία θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Μπελογιάννη της Αμαλιάδας (6.30 μ.μ.), ενώ θα προηγηθούν επισκέψεις των Οργανώσεων του Κόμματος και της ΚΝΕ στο ομώνυμο μουσείο στην πόλη.

Στην Αχαΐα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Παντοκράτορος της Ανω Πόλης της Πάτρας (11 π.μ.). Στην εκδήλωση θα συμμετέχει με καλλιτεχνικό πρόγραμμα η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του δήμου Πατρέων μαζί με το Μουσικό Συγκρότημα της ΚΝΕ, όπως και η Θεατρική Ομάδα της Οργάνωσης.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στην Πάτρα, από το Σάββατο 23 έως το Σάββατο 30 Μάρτη θα λειτουργήσουν δύο εκθέσεις αρχειακού υλικού, η πρώτη στο αίθριο του βιβλιοπωλείου της «Σύγχρονης Εποχής» (Κανακάρη 159) και η δεύτερη, που θα αφορά την παρουσία και ζωή του Νίκου Μπελογιάννη στην πόλη, στην πλατεία Παντοκράτορος.

Επίσκεψη στο Μουσείο Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα και στον χώρο του μνημείου του στην πόλη θα πραγματοποιήσει επίσης ο Μαθητικός Τομέας Πάτρας της ΚΝΕ την Κυριακή 24 Μάρτη, με αναχώρηση από την πόλη στις 9 π.μ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ