Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
Μετά από 35 μέρες στα μπλόκα, επιστρέφουν στα χωριά με ψηλά το κεφάλι

«Συνεχίζουμε, θα νικήσουμε», το αισιόδοξο μήνυμα από τα χωριά μπροστά στη σημερινή απεργία

Καρδίτσα: Στην είσοδο του Παλαμά τα τρακτέρ ενόψει και της σημερινής απεργιακής συγκέντρωσης
Καρδίτσα: Στην είσοδο του Παλαμά τα τρακτέρ ενόψει και της σημερινής απεργιακής συγκέντρωσης
Για τις νέες τους κινητοποιήσεις ετοιμάζονται οι βιοπαλαιστές αγρότες σε όλη τη χώρα, μετά από 5 βδομάδες που πολλοί απ' αυτούς συμπλήρωσαν στα μπλόκα του αγώνα.

Πρώτος μεγάλος σταθμός της πολύμορφης δράσης τους η συμμετοχή τους στις σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις μαζί με τα σωματεία των εργαζομένων και τους φορείς του λαϊκού κινήματος και της νεολαίας. Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού ο εορτασμός της εξέγερσης του Κιλελέρ, την Κυριακή 10 Μάρτη, στον χώρο της θυσίας των κολίγων της Θεσσαλίας.

Από τον Ε65 στον Παλαμά

Στην Καρδίτσα, μετά από 35 μέρες περήφανου αγώνα οι αγρότες του μπλόκου στον Ε65 άρχισαν χθες να επιστρέφουν στα χωριά με τα τρακτέρ τους.

Ξεκαθαρίζουν ότι ο αγώνας για την επιβίωση δεν τελειώνει, και δεν θα μπορούσε βέβαια, πόσο μάλλον τώρα που τα δίκαια αιτήματά τους τα αγκάλιασε όλος ο λαός, όπως έδειξε το τεράστιο συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Η οργανωμένη δύναμη των αγροτών, η δύναμη των μπλόκων και των τρακτέρ, ο αγώνας που έδωσαν στους κόμβους και μέσα στις πόλεις είναι παρακαταθήκη για το κίνημά τους, αλλά και αποφασιστικό μήνυμα προς την κυβέρνηση για λύσεις στα προβλήματά τους ενόψει της επίσκεψης του Κυρ. Μητσοτάκη στις 11 Μάρτη, ειδικά για την πνιγμένη Θεσσαλία.

Από τη μεγάλη κινητοποίηση στην Καλαμπάκα
Από τη μεγάλη κινητοποίηση στην Καλαμπάκα
Οι 35 μέρες στο μπλόκο ήταν ένα μήνυμα προς τις Βρυξέλλες να μην εφαρμοστεί η Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, που τους μειώνει το εισόδημα και χρόνο με τον χρόνο τούς αφανίζει.

Με ψηλά το κεφάλι οι αγρότες έβαλαν μπρος τα τρακτέρ και πήραν τον δρόμο της επιστροφής, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «χωρίς επιστροφή είναι ο αγώνας μας». Γι' αυτό και σήμερα Τετάρτη θα συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση της Καρδίτσας.

Αλλωστε, φτάνοντας στον Παλαμά, οι αγρότες παρέταξαν τα τρακτέρ τους στην είσοδο της κωμόπολης. Ακριβώς εκεί που τα είχαν συγκεντρώσει πριν πέντε βδομάδες, προτού πάρουν τον δρόμο για το μεγάλο μπλόκο του Ε65.

«Από αυτόν τον αγώνα συγκρατούμε ότι καταφέραμε και ενώσαμε αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους από την Κρήτη μέχρι τον Εβρο, να αναδείξουμε τα μεγάλα και δίκαια αιτήματα που έχουμε για την επιβίωσή μας, να είναι δίπλα μας όλη η κοινωνία», σημείωνε χθες ο Κ. Τζέλλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Στη Λάρισα και άλλες πόλεις

Με το κεφάλι ψηλά αποχώρησαν χθες και οι αγρότες από το μπλόκο Πλατυκάμπου μετά από 35 μερόνυχτα σκληρού αγώνα, τις κινητοποιήσεις στην Agrotica, στην πόλη της Λάρισας και βέβαια στο μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 20 Φλεβάρη.

ΛΑΡΙΣΑ
ΛΑΡΙΣΑ
«Γυρίζουμε στα χωριά μας, οργανωμένα και συντονισμένα , όπως ξεκινήσαμε. Φεύγουμε καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για την αδιαλλαξία της και προειδοποιώντας την ότι θα μας βρίσκει συνεχώς μπροστά της», δήλωσε ο Τάσος Κωστούλας, εκ μέρους των Αγροτικών Συλλόγων του δήμου Αγιάς.

Την ίδια ώρα, περίπου 15 τρακτέρ βρίσκονται για δεύτερη μέρα στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο αγώνας για την επιβίωσή τους δίνεται όχι μόνο στα μπλόκα, αλλά με κάθε μορφή πάλης. Σε αυτό το πλαίσιο έβαλαν φωτιά σε άχυρα στέλνοντας το μήνυμα ότι «η καινούργια ΚΑΠ έχει κάνει στάχτη τα πάντα».

Κάλεσμα συνέχισης της πάλης τους με όλες τις μορφές έστειλαν και από το Μεσολόγγι οι αγωνιζόμενοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας, που αποχώρησαν χθες το μεσημέρι από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας, όπου είχαν στήσει δεκάδες τρακτέρ από το πρωί της Δευτέρας, και χτες, συμβολικά έριξαν κοπριά και σανό μπροστά από το κτίριο.

Στο μεταξύ μία ακόμα μαζική κινητοποίηση με τρακτέρ πραγματοποιήθηκε προχθές, αυτήν τη φορά μέσα στην πόλη της Καλαμπάκας, με τους κατοίκους και τους αγρότες να κάνουν λόγο για πρωτόγνωρη συμμετοχή και μαχητικότητα, για διαδήλωση που όμοιά της δεν έχει γίνει εδώ και δεκαετίες στην πόλη.

Οι αγρότες από το μπλόκο της Βασιλικής «εισέβαλαν» με τα τρακτέρ τους στην Καλαμπάκα στο πλαίσιο των συντονισμένων κινητοποιήσεων των μπλόκων που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα, αλλά και στις Βρυξέλλες.

Παρά το κρύο και τη βροχή, οι αγρότες διένυσαν 10 και 15 χιλιόμετρα από τη Βασιλική και τα γύρω χωριά με τα τρακτέρ τους, ώσπου να φτάσουν στην πλατεία του δημαρχείου. Εκεί παρέμειναν για πάνω από μία ώρα, «αναστατώνοντας» την πόλη με τις κόρνες τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουν τον αγώνα για επιβίωση και φτηνά τρόφιμα για τον λαό(2024-02-24 00:00:00.0)
Με τα τρακτέρ στην Αθήνα την Τρίτη 20 Φλεβάρη η κλιμάκωση του αγώνα(2024-02-16 00:00:00.0)
Κλιμακώνουμε και με κάθοδο στην Αθήνα!(2024-02-14 00:00:00.0)
«Σήμα» αποφασιστικής κλιμάκωσης από τον πανθεσσαλικό συντονισμό των μπλόκων(2024-01-31 00:00:00.0)
Μαζικά και αποφασιστικά δυναμώνει ο δίκαιος αγώνας για την επιβίωσή τους(2024-01-25 00:00:00.0)
Στήνουν μπλόκα και κλιμακώνουν την πάλη για την επιβίωσή τους(2023-01-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ