Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Στη μάχη σήμερα για όλα αυτά που τους «καίνε» και τους «πνίγουν»

Κάθε λόγο έχουν και οι εκπαιδευτικοί να δώσουν μαζικό και μαχητικό «παρών» σήμερα στην απεργία και στις συγκεντρώσεις, σε έναν ακόμα αγωνιστικό σταθμό στη μάχη για την ασφάλεια τη δική τους και των μαθητών τους στα σχολεία που... κάθε βδομάδα «βρέχει ταβάνια», στη μάχη ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει τους πάντες και ιδιαίτερα τους αναπληρωτές που γυρνούν τη χώρα με μια βαλίτσα στο χέρι και μειωμένα δικαιώματα, να φωνάξουν για όλα αυτά που τους «καίνε» και τους «πνίγουν». Ο «Ριζοσπάστης» μίλησε με εκπαιδευτικούς από συλλόγους της Αττικής για αυτά.

Ο Βασίλης Βατίστας από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Κερατσινίου - Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης» περιγράφει πώς το ΔΣ εδώ και τρεις βδομάδες έχει οργανώσει τη δράση του μπροστά στην απεργία: «Εχουμε αξιοποιήσει κάθε ηλεκτρονικό και διαδικτυακό μέσο προπαγάνδας, αφισοκόλληση στα σχολεία με κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση, μα πάνω από όλα τη διά ζώσης ενημέρωση.

Μέσα από περιοδείες έχουμε καλύψει τα 26 Δημοτικά Σχολεία μοιράζοντας την απεργιακή ανακοίνωση - κάλεσμα του συλλόγου και αφιερώνοντας χρόνο να γίνει συζήτηση με τους συναδέλφους, των οποίων η προσέλευση ήταν μαζική. Ιδιαίτερα εστιάσαμε στα ζητήματα των όρων διαβίωσης των εκπαιδευτικών και κυρίως νεοδιόριστων και αναπληρωτών, την αναγκαιότητα υπογραφής ΣΣΕ. Οι συνάδελφοι αναπληρωτές συσπειρώνονται στο σωματείο, καθώς από την αρχή της χρονιάς κατορθώσαμε και εγγράψαμε ως μέλη 300, πράγμα πολύ σημαντικό για την ένταξή τους στον συλλογικό αγώνα.

Σημαντική ήταν η παρουσία και παρέμβαση του ΔΣ του συλλόγου σε διά ζώσης επιμορφωτικό σεμινάριο συμβούλων εκπαίδευσης ΠΕ 60-61, στο οποίο μοιράστηκε η απεργιακή ανακοίνωση και απευθύναμε κάλεσμα συμμετοχής σε πάνω από 400 νηπιαγωγούς.

Επίσης η σύγκληση 2 έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων, η κινητοποίηση στο κέντρο του Πειραιά για το ζήτημα των μισθών και της ακρίβειας με την ΕΛΜΕ Πειραιά και τους άλλους τοπικούς ΣΕΠΕ Πειραιά, η συνδιοργάνωση ημερίδας στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και έκδοση αφίσας για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, η κοινή δράση με εργατικά σωματεία, γονείς, μαθητές, κατοίκους του Περάματος για την ανυπαρξία υποδομών και στελέχωσης ΠΦΥ στο Πέραμα, που εκφράστηκε με μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης και παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ολες αυτές οι δράσεις συνέβαλαν να δημιουργηθεί απεργιακό κλίμα και να αναδειχθούν τα προβλήματα - αιτήματα. Σήμερα Τετάρτη, λοιπόν, ο σύλλογός μας ναυλώνει πούλμαν και δίνουμε μαζικά το "παρών" στην απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια!».

Αντίστοιχα για τις δράσεις του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ο Παρθενώνας», μας μίλησε η Βιολέτα Γαλανοπούλου, σημειώνοντας ότι η δουλειά για την απεργία δεν ξεκίνησε από το μηδέν. «Το έγκλημα στα Τέμπη ήταν η θρυαλλίδα για να βγουν οι συνάδελφοι στον δρόμο, μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους και να βροντοφωνάξουν για την ασφάλεια στα σχολεία μας και την εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, διαχρονικά. Η φετινή σχολική χρονιά βρήκε τα σχολεία μας ακόμα πιο επιβαρυμένα και είχαμε πτώση σοβάδων στο 149ο Δημοτικό Σχολείο και τον τραυματισμό τριών μαθητών. Κινητοποιηθήκαμε άμεσα με παράσταση διαμαρτυρίας στον δήμο Αθηναίων με πολλούς συναδέλφους, γονείς, άλλα σωματεία εκπαιδευτικών. Εκτοτε, συμμετέχουμε σε όλες τις δράσεις που αφορούν την ασφάλεια στα σχολεία μας.

Είμαστε διαρκώς μες στους χώρους δουλειάς, συζητάμε με τους συναδέλφους και γνωρίζουμε καλά πως δεν πάει άλλο! Δεν πάει άλλο με την ακρίβεια στα ενοίκια, στην Ενέργεια, στα τρόφιμα! Δεν πάει άλλο με τα κενά στα σχολεία, με την παντελή αδιαφορία της κυβέρνησης, του ΥΠΑΙΘΑ και της διοίκησης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι εκπαιδευτικοί στην καθημερινότητα της εργασίας μας. Δεν πάει άλλο με τους πλειστηριασμούς, που ως σωματείο κινητοποιηθήκαμε για να σώσουμε τη μοναδική κατοικία συναδέλφου μας. Ολο το προηγούμενο διάστημα ενημερώνουμε τους εκπαιδευτικούς σχολείο το σχολείο για την απεργία. Η ανταπόκριση είναι θετική, συζητάνε και οργανώνουν τη συμμετοχή τους στην απεργιακή συγκέντρωση. Τα συνθήματα "Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί" και "`Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας" μας οδηγούν!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ