Σάββατο 17 Φλεβάρη 2024 - Κυριακή 18 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΒΣΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ & ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ
Στις 28 Φλεβάρη όλοι στον δρόμο, μαζί με όλο τον λαό

Τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση που οργανώνεται στις 28 Φλεβάρη, μαζί με τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα που τη συγκεκριμένη μέρα απεργούν, προετοιμάζουν συνδικαλιστικές οργανώσεις αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών.

Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) καλεί στη συγκέντρωση την Τετάρτη 28 Φλεβάρη, στις 10.30 π.μ., στα Προπύλαια, ενώνοντας τη φωνή των μικρών επαγγελματιών με τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τη μικρομεσαία αγροτιά. Ακόμα, κάλεσμα συμμετοχής έχουν απευθύνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου και η Ενωση Βιοτεχνών Μετάλλου Αττικής.

Ανάμεσα στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που σχεδιάζονται από συνδικαλιστικούς φορείς των επαγγελματιών ξεχωρίζει η απόφαση του Σωματείου Αυτοκινητιστών Ταξί (ΣΑΤΑ) για 48ωρη απεργία στις 27 και 28 Φλεβάρη. Στις 27 Φλεβάρη το ΣΑΤΑ πραγματοποιεί συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μεταφορών, ενώ στις 28 Φλεβάρη καλεί σε Γενική Συνέλευση στις 11 π.μ. στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Εχουμε πείρα - δεν μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια

«Στις 28 Φλεβάρη όλοι στον δρόμο μαζί με όλο τον λαό. Να βροντοφωνάξουμε και πάλι έναν χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη: "`Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας"», τονίζει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής στο κάλεσμά της, ξεχωρίζοντας όσα βγάζουν στον δρόμο τους μικρούς επαγγελματίες, τα αποτελέσματα δηλαδή «άδικων και βαθιά αντιλαϊκών πολιτικών που προώθησαν η κυβέρνηση της ΝΔ και όλες οι κυβερνήσεις». Μεταξύ άλλων εστιάζει στις επιπτώσεις του νέου φορολογικού νόμου που θα φανούν στις νέες δηλώσεις, στους πλειστηριασμούς κατοικιών και επαγγελματικών χώρων, στα χρέη που αυξάνονται και στις ατελείωτες χαμένες ρυθμίσεις, στις οικογένειες που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω χρεών στον ΕΦΚΑ (που αύξησε μάλιστα τις εισφορές)...

«Εχουμε πια πείρα και δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια», σημειώνει η ΟΒΣΑ και θυμίζει: «Με τον αγώνα μας ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης:

- Τσαλακώσαμε την κυβερνητική προπαγάνδα της δήθεν φορολογικής δικαιοσύνης. Αποδείξαμε στην πράξη ότι η κυβέρνηση έρχεται με νόμους και φορολογικά μέτρα να ενισχύσει τη μονοπώληση, να μειώσει το μερίδιο της αυτοαπασχόλησης στην αγορά.

- Ξεμπροστιάσαμε τον ρόλο των συνδικαλιστικών ηγεσιών που σύρθηκαν στις κινητοποιήσεις από την αγανάκτηση των συναδέλφων. Είναι οι ίδιοι που χρόνια θολώνουν τα νερά καλώντας σε αναμονή, πότε για να "ερμηνεύσουμε" τις προθέσεις των κυβερνήσεων, πότε για να δούμε τι θα κερδίσουμε με τον "κοινωνικό διάλογο" ή με τα δικαστήρια. Τους ξέρουμε πια καλά, είναι αφερέγγυοι, γι' αυτό και παίρνουμε την κατάσταση στα δικά μας χέρια.

Αποδείχθηκε στην πράξη ότι μας υπολογίζουν μόνο όταν βγαίνουμε στον δρόμο. Συνεχίζουμε πιο δυναμικά για να γίνουν πράξη τα αυτονόητα, για να ζούμε με αξιοπρέπεια από τη δουλειά μας. Δεν υποχωρούμε. Μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα».

Καλεί δε όλους τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ να ενώσουν τη φωνή τους με τον υπόλοιπο λαό, με τα εργατικά σωματεία που παλεύουν για αξιοπρεπές εισόδημα, με τους φοιτητές και μαθητές που είναι στους δρόμους, με τη μικρομεσαία αγροτιά που συνεχίζει τον αγώνα της επιβίωσης.

Μεταξύ άλλων, η ΟΒΣΑ διεκδικεί αφορολόγητο όριο για όλους τους επαγγελματίες στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος, κατάργηση του πρόσφατου νόμου για τη φορολογία των επαγγελματιών και κάθε τεκμαρτής φορολόγησης, άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους χωρίς προϋποθέσεις, όπως και των τραπεζικών προμηθειών στις ψηφιακές συναλλαγές, του φόρου κατανάλωσης στην Ενέργεια και του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης. Επίσης, δραστική μείωση τιμολογίων Ενέργειας κ.ά., να πάψουν οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών και μικρής επαγγελματικής στέγης, επιδότηση ενοικίων, άμεση χορήγηση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους και χωρίς προϋποθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ