Σάββατο 17 Φλεβάρη 2024 - Κυριακή 18 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Απαιτούν ξεκάθαρες απαντήσεις για το «μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο»

Σταθμός η απεργία στις 28/2 | Κοινή συνεδρίαση στις 20/2 και Γενικές Συνελεύσεις στις 21/2

«Μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο» χαρακτηρίζουν τα Σωματεία Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ την εξέλιξη των εγκληματικών σχεδιασμών στην επιχείρηση, απαιτώντας από την κυβέρνηση να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις στα όσα προκύπτουν από τις συναντήσεις που είχαν τις προηγούμενες μέρες στα αρμόδια υπουργεία.

Συγκεκριμένα, τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ σε κοινή τους ανακοίνωση θυμίζουν ότι στη συνάντηση που είχαν με τον γραμματέα του υπουργείου Ενέργειας, τους ειπώθηκε ότι ο επενδυτής προτίθεται να την κάνει σκραπ (βλ. και σχετικό θέμα).

Με βάση την ενημέρωση αυτή, καλούν την κυβέρνηση να δώσει ξεκάθαρη απάντηση για το αν γνωρίζει «εκ των προτέρων ότι η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - AD HOLDING θέλει να κάνει σκραπ τη ΛΑΡΚΟ», και αν αυτό ισχύει, γιατί δεν προχωρά σε ακύρωση των διαγωνισμών εκποίησης, «για τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος και της προοπτικής ανάπτυξης της βαριάς βιομηχανίας».

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ προετοιμάζονται για τον νέο γύρο σκληρής αναμέτρησης με την κυβέρνηση, την ΕΕ και τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Την Τρίτη 20 Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση των ΔΣ των Σωματείων και την επόμενη μέρα, Τετάρτη, θα πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις για να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους, αλλά και την οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης στις 28 Φλεβάρη.

Παράλληλα, με ενημέρωση και συσκέψεις με εργαζόμενους, σωματεία και φορείς της περιοχής προετοιμάζουν τον συντονισμό του αγώνα και την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης και συγκέντρωσης στις 28 Φλεβάρη στην Αταλάντη Λοκρίδας, ενώ τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ συνεχίζουν να στέκονται στο πλευρό των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων των μπλόκων της περιοχής, στους εργαζόμενους και τα σωματεία που διεκδικούν ΣΣΕ, στους φοιτητές και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Π. Πολίτης: Σταθμός στον αγώνα μας η απεργία στις 28 Φλεβάρη

Σε δήλωσή του ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, σημειώνει:

«Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ συνεχίζουμε τον αγώνα για την επαναλειτουργία της και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Οι εργαζόμενοι στις άλλες επιχειρήσεις στη Λοκρίδα, π.χ. στην ΕΖΑ, ανοίγουν τον αγώνα για καλύτερους όρους αμοιβών και συνθηκών εργασίας, αλλά και οι εργαζόμενοι σε όλες τις επιχειρήσεις, όπως στον "Λάτζη", στις ιχθυοκαλλιέργειες, στον "Τσακίρη" κ.α. είναι αγανακτισμένοι, γίνεται προσπάθεια οργάνωσης στα σωματεία τους.

Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι μελισσοκόμοι αγωνίζονται στα μπλόκα της Αταλάντης, του Κάστρου και αλλού, και θα είμαστε μαζί τους οποιαδήποτε μορφή αγώνα επιλέξουν. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες στηρίζουν τους αγώνες μας, όπως στηρίζουμε και εμείς τα δίκαια αιτήματά τους, γιατί το εισόδημά τους εξαρτάται από το δικό μας εισόδημα.

Σε αυτήν τη βάση, η απεργία στις 28 Φλεβάρη είναι ένας σταθμός, όπου η Λοκρίδα θα έχει το δικό της αποτύπωμα.

Εναν χρόνο μετά από το ατιμώρητο έγκλημα στα Τέμπη, να αναδείξουμε ότι "το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή". Να αναδείξουμε το σύνθημα "τα κέρδη τους ή ζωές μας", ότι δεν θα επιτρέψουμε να μαραζώσει ο τόπος μας. Να απαιτήσουμε την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων, αγροτών, ελεύθερων επαγγελματιών και νεολαίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ