Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ»
Κλείνουν τα προγραμματισμένα χειρουργεία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων!

Αλλο ένα συντριπτικό χτύπημα καταφέρνει στη δημόσια και δωρεάν παιδιατρική περίθαλψη η κυβέρνηση, αφού από τη Δευτέρα 12 Φλεβάρη, και μέχρι νεωτέρας, αναστέλλονται τα προγραμματισμένα χειρουργεία για παιδιά στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Αυτό αποφασίστηκε κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του χειρουργικού τομέα του νοσοκομείου, λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων και νοσηλευτών αναισθησιολογικού και χειρουργείου.

«Παρά τον μεγάλο όγκο περιστατικών που εξυπηρετείται στα χειρουργεία του, υπάρχει εδώ και καιρό το πρόβλημα υποστελέχωσης. Ετσι, τα περιστατικά της λίστας τακτικών χειρουργείων λιμνάζουν και οι χειρουργικές κλινικές δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ούτε το εκπαιδευτικό τους έργο, καθώς από τις 10 χειρουργικές αίθουσες του νοσοκομείου είναι ενεργές μόνο οι 2», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, επισημαίνοντας ότι εδώ και αρκετούς μήνες, ειδικά μετά τη συνταξιοδότηση δύο ιατρών στο Τμήμα Αναισθησιολογίας, έχουν οξυνθεί τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα.

«Οι εναπομείναντες ιατροί αναισθησιολόγοι υπερεφημερεύουν κατ' επανάληψη και οι τελευταίες αυτές εξελίξεις τους επιβαρύνουν πολύ περισσότερο, με συνέπεια να μην μπορούν να καλύψουν με ασφάλεια το πρόγραμμα εφημεριών του νοσοκομείου, αλλά και τις αίθουσες χειρουργικών επεμβάσεων που ήταν ενεργές έως τώρα, οι οποίες ήταν ήδη εξαιρετικά μειωμένες σε σχέση με τις προδιαγραφές του νοσοκομείου», αναφέρουν οι γιατροί στη χτεσινή τους ανακοίνωση.

Παρά την ενημέρωση της διοίκησης του νοσοκομείου και της 1ης ΥΠΕ από τον περασμένο Ιούνη, δεν έχουν προκηρυχθεί μέχρι σήμερα οι κενές οργανικές θέσεις, «καθώς η ύπαρξη περισσότερων ιατρών αναισθησιολόγων, αλλά και νοσηλευτών χειρουργείου και αναισθησιολογικού είναι απαραίτητη για να λειτουργήσουν περισσότερες χειρουργικές αίθουσες. Οι κλινικές/τμήματα του Χειρουργικού Τομέα διακόπτουν τις προγραμματισμένες επεμβάσεις σε παιδιά, αναγνωρίζοντας την έλλειψη προσωπικού ως πρόβλημα που οφείλει να λυθεί άμεσα, ώστε να μην έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ασφάλεια των ασθενών και των εργαζομένων στα χειρουργεία του νοσοκομείου», σημειώνουν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ