Την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών εκφράζει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), με κριτήριο τα συμφέροντα των παιδιών και των γυναικών. «Καταδικάζουμε την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ, με το νομοσχέδιο που φέρνει, στο όνομα της "ισότητας στον γάμο", προωθεί: Την περαιτέρω ενίσχυση της εμπορευματοποίησης τόσο της διαδικασίας της τεκνοποίησης όσο και της τεκνοθεσίας (υιοθεσίας). Την επέκταση της εμπορικής παρένθετης μητρότητας, της ακραίας αυτής μορφής εκμετάλλευσης της γυναίκας, του σώματός της και της αναπαραγωγικής διαδικασίας. Την υπονόμευση της ανάγκης του παιδιού στη μητρότητα και στην πατρότητα», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.
«Μας λένε ότι είναι διάκριση να μην μπορούν τα ομόφυλα ζευγάρια να κάνουν γάμο, όπως τα ετερόφυλα, στο όνομα της "ίσης μεταχείρισης" και της ..."προόδου". Μας κρύβουν όμως ότι το νομοσχέδιο δεν αναφέρεται σε κανένα ζήτημα ρύθμισης των προσωπικών σχέσεων του ομόφυλου ζευγαριού, ούτε και λύνει κανένα από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο τα ομόφυλα όσο και τα ετερόφυλα ζευγάρια στην καθημερινή τους ζωή. Αυτό που κατοχυρώνει το νομοσχέδιο είναι η κοινή γονική μέριμνα. Μας λένε ότι είναι δικαίωμα και των ομόφυλων ζευγαριών να γίνουν γονείς. Μας κρύβουν όμως ότι το νομοσχέδιο μέσω της κατοχύρωσης της τεκνοθεσίας θεσμοθετεί στην πράξη το εμπόριο των παιδιών και την εμπορική παρένθετη μητρότητα, καθώς μόνο μέσω αυτού του δρόμου μπορούν να γίνουν από κοινού γονείς», υπογραμμίζει η ΟΓΕ. «Σήμερα, τον 21ο αιώνα, δεν είναι πρόοδος γυναίκες φτωχές, ευάλωτες, πρόσφυγες, ακόμα και φοιτήτριες να εξαναγκάζονται να νοικιάζουν το σώμα τους, τη μήτρα τους και να μετατρέπονται σε μηχανές αναπαραγωγής παιδιών "κατά παραγγελία"», ξεκαθαρίζει.
«Η ΟΓΕ είναι αντίθετη στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων, που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ και στηρίζουν όλα τα κόμματα που κινούνται στις ράγες της ΕΕ, γιατί είναι αποπροσανατολιστικό, ανορθολογικό, αντιδραστικό. Επεκτείνει την εμπορευματοποίηση της ζωής και του σώματος των γυναικών και των παιδιών, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων», καταλήγει η Ομοσπονδία. Με κριτήριο τα συμφέροντα και τις ανάγκες των παιδιών, των γυναικών του καθημερινού μόχθου και των οικογενειών τους, διεκδικεί «αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες για την ολόπλευρη στήριξη των παιδιών και της μητρότητας - πατρότητας», καθώς και την «κατάργηση της εμπορικής παρένθετης μητρότητας».