Τρίτη 30 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Κλιμακώνουν πανελλαδικά με νέα μπλόκα και πολύμορφες δράσεις

Σήμερα η πανθεσσαλική σύσκεψη συντονισμού των μπλόκων. Στον Πλατύκαμπο δεν πέρασε ο τσαμπουκάς της κυβέρνησης και οι αγρότες ανέβηκαν στην ΠΑΘΕ

ΤΡΙΚΑΛΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Με τα μπλόκα να παραμένουν μαχητικά και να αυξάνονται συνεχώς σε κομβικά σημεία σε όλη τη χώρα και με τις άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις να πληθαίνουν, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι κλιμακώνουν την πάλη τους και εντείνουν την αγωνιστική πίεση προς την κυβέρνηση για τα δίκαια και ζωτικής σημασίας αιτήματά τους.

Στο επίκεντρο των διεκδικήσεών τους βρίσκονται τα αιτήματα για μείωση του κόστους παραγωγής, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής που προκάλεσαν οι μεγάλες ζημιές από καιρικά φαινόμενα και ασθένειες, αλλά και οι μεγάλες περικοπές της ΚΑΠ στη βασική και στις συνδεδεμένες σε κάποια προϊόντα. Επίσης, για προστασία από τις φυσικές καταστροφές με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Ακόμα, για κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

Πανθεσσαλική σύσκεψη συντονισμού σήμερα στην Καρδίτσα

Στην Εθνική Οδό βγήκαν οι αγρότες της Λάρισας
Στην Εθνική Οδό βγήκαν οι αγρότες της Λάρισας
Υστερα από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής του Μπλόκου της Καρδίτσας θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη, πανθεσσαλική σύσκεψη στον Παλαμά Καρδίτσας στις 7 μ.μ. προκειμένου να γίνουν βήματα συντονισμού και κλιμάκωσης του δίκαιου αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων.

Το κάλεσμα απευθύνει προς τα μπλόκα Πλατυκάμπου Λάρισας, Ζάρκου Τρικάλων, Στεφανοβίκειου Μαγνησίας και Αλμυρού Μαγνησίας η Συντονιστική Επιτροπή του Μπλόκου της Καρδίτσας, σημειώνοντας ότι «χρειάζεται να αυξήσουμε την αγωνιστική πίεση προς την κυβέρνηση, αναγκάζοντάς την να σταματήσει τα ψέματα και τις μπαγαποντιές και να ικανοποιήσει πραγματικά τα ζωτικά αιτήματά μας».

Δυναμώνει το μπλόκο στον Πλατύκαμπο - συμβολικός αποκλεισμός της ΠΑΘΕ

Χτες το απόγευμα, ενισχυμένοι με νέες δυνάμεις οι αγρότες του μπλόκου του Πλατυκάμπου προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της ΠΑΘΕ στο ύψος του κόμβου Πλατυκάμπου. Παρά τις προσπάθειες των ισχυρών δυνάμεων καταστολής να τους αποτρέψουν, οι αγρότες έδειξαν στην πράξη την αποφασιστικότητά τους και με μια αιφνιδιαστική κίνηση προσπέρασαν τον αστυνομικό κλοιό και τις δυνάμεις των ΜΑΤ, και ανέβηκαν στην Εθνική Οδό.

Πάνω στην ΠΑΘΕ, πραγματοποίησαν μαζική συνέλευση, όπου επιβεβαίωσαν τη θέλησή τους να συνεχίσουν και να δυναμώσουν τον αγώνα τους. Δεκάδες τρακτέρ ενίσχυσαν χτες τον κόμβο Πλατυκάμπου και «έχουμε ένα πολύ ισχυρό μπλόκο, το οποίο έχουμε σκοπό να είναι προμετωπίδα στον δίκαιο αγώνα που κάνουμε για την επιβίωσή μας», τόνισε ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Eurokinissi

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Νωρίτερα, το μπλόκο είχε ενισχυθεί με πάνω από 100 τρακτέρ αλλά και δεκάδες αγροτικά μηχανήματα, τα οποία κατέφθασαν με μια μεγάλη μηχανοκίνητη πορεία που ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία της Λάρισας, όπου είχε πραγματοποιηθεί μαζική συγκέντρωση.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας πέταξαν συμβολικά δεμάτια άχυρου στην πλατεία και έχυσαν δεκάδες λίτρα γάλα, διατρανώνοντας παράλληλα την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που τους ξεκληρίζει.

Στο πλευρό τους, εκφράζοντας τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, βρέθηκαν εργατικά σωματεία και φορείς, επαγγελματικές ενώσεις, το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, επιτροπές αγώνα πλημμυροπαθών κ.ά. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης έγιναν χαιρετισμοί. Μεταξύ άλλων χαιρέτισαν ο Γιάννης Σκόκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νομού Λάρισας, ο Στέλιος Τσικριτσής, δήμαρχος Τυρνάβου, ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του ΚΚΕ.

«Βρισκόμαστε στον δρόμο του αγώνα», σημείωσε ο Στέλιος Τσικριτσής, και πρόσθεσε: «Ο,τι κερδίσαμε, το κερδίσαμε με τρακτέρ στους δρόμους. Κανένας συνάδελφός μας δεν κέρδισε τίποτα από τον καναπέ και χειροκροτώντας τις πολιτικές που τον εξαθλιώνουν!».

Ακλόνητοι στο μπλόκο τους στην Καρδίτσα

Αχυρα και γάλα ρίχνουν συμβολικά οι αγρότες στη Λάρισα

INTIME NEWS

Αχυρα και γάλα ρίχνουν συμβολικά οι αγρότες στη Λάρισα
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον δίκαιο αγώνα επιβίωσης δηλώνουν οι βιοπαλαιστές αγρότες της Καρδίτσας και των Φαρσάλων οι οποίοι παραμένουν ακλόνητοι στο μπλόκο που έχει στηθεί από την Τετάρτη κάτω από τον Ε65, στην παλιά Εθνική Οδό Καρδίτσας - Αθήνας και στον δρόμο Λάρισας - Καρδίτσας.

Στο μπλόκο μέχρι χτες βρίσκονταν περίπου 700 τρακτέρ ενώ καθημερινά γίνονται συνελεύσεις, όπου οι αγρότες συζητάνε για την κλιμάκωση του αγώνα τους, ενώ καθημερινά προχωράνε σε αποκλεισμούς του αυτοκινητόδρομου Ε65. Στο πλαίσιο των πολύμορφων δράσεων που αναπτύσσει το μπλόκο θα γίνει αύριο, Τετάρτη 31 Γενάρη, πορεία με τρακτέρ στην πόλη της Καρδίτσας.

Δυναμικά στον αγώνα οι αγρότες της Μαγνησίας

Στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες της Μαγνησίας. Χτες οι αγρότες του μπλόκου Ριζόμυλου ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους αγρότες του Στεφανοβικείου και ενοποίησαν τα δύο μπλόκα σε ένα. Ακόμα στον δρόμο παραμένουν οι αγρότες του Αλμυρού.

Νέες αγωνιστικές πρωτοβουλίες στα Τρίκαλα

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους είναι οι βιοπαλαιστές αγρότες στα Τρίκαλα, που προχώρησαν το Σάββατο σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Λάρισας - Τρικάλων, στο ύψος του Ζάρκου.

Οι αγρότες πέρασαν το μεσημέρι τα κιγκλιδώματα και πάτησαν πόδι στην Εθνική Οδό. Καθ' όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης κατέφθαναν στο σημείο νέα τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα από την ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας, με τις κόρνες τους να ηχούν και τις χαρακτηριστικές μαύρες σημαίες υψωμένες στα τρακτέρ.

Στο πλευρό των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων βρέθηκε η Επιτροπή Πλημμυροπαθών Φαρκαδόνας με πανό που ανέγραφε «Αποζημιώσεις - Αποκατάσταση Ζημιών 100% για να μη βουλιάξει η ζωή μας στις λάσπες». Εκπρόσωπος της Επιτροπής, απευθυνόμενος προς τους αγρότες, ανέφερε: «Ολοι εμείς είμαστε μια γροθιά! Και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι τέλους! Να ακουστούν οι φωνές μας!».

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, ο Λάμπρος Τσέκας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Τρικάλων «Η Ανοιξη», μίλησε για τα οξυμένα προβλήματα από τις καταστροφικές πλημμύρες, μεταφέροντας την απαίτηση για «άμεσες αποζημιώσεις 100% και σε φυτικό και σε πάγιο κεφάλαιο».

Οπως είπε χαρακτηριστικά, ο δρόμος των μπλόκων είναι μονόδρομος για τους αγρότες διότι με τη συνέχιση αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, «όχι δεν θα γυρίσουμε στα σπίτια μας, θα μας διώξουν από τα σπίτια μας. Εμείς λέμε ότι σε αυτό θα βάλουμε ένα φρένο, ένα μπλόκο».

Στο πλευρό των αγροτών το ΚΚΕ

«Είμαστε στο πλευρό σας, αρωγοί στον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης», τόνισε ο Γιώργος Λαμπρούλης, στον χαιρετισμό του στη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας», υπογράμμισε, καυτηριάζοντας τις ευθύνες για τα οξυμένα προβλήματα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων και τη σημερινή αλλά και τις κυβερνήσεις διαχρονικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ