Σάββατο 20 Γενάρη 2024 - Κυριακή 21 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
Πλατύ πολιτικό άνοιγμα για να φτάσει παντού η πρόταση διεξόδου του Κόμματος

Την Τετάρτη 24/1 η εκδήλωση στην Πάτρα με ομιλία του ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα

Πλατύ πολιτικό άνοιγμα στους εργαζόμενους, στα λαϊκά στρώματα και στη νεολαία πραγματοποιούν οι Οργανώσεις Αχαΐας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με την έναρξη του νέου χρόνου και μπροστά στην εκδήλωση που πραγματοποιούν στην Πάτρα την Τετάρτη 24 Γενάρη, στις 7.30 μ.μ. στον χώρο του «Royal» (Ακτή Δυμαίων 51), όπου θα γίνει ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα με θέμα «Αδιέξοδα δεν υπάρχουν! Με το ΚΚΕ στον αγώνα μπορούμε να νικήσουμε!».

Η εκδήλωση αποτελεί σημαντικό σταθμό στη δραστηριότητα των Οργανώσεων Αχαΐας, με τις επιτυχημένες μάχες που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν και οι οποίες τους έφεραν κοντά σε πλατιά εργατικά - λαϊκά στρώματα, σε συμπόρευση στο κίνημα αλλά και στις κάλπες, με σκοπό αυτή να σταθεροποιηθεί και να διευρυνθεί κι άλλο, να ισχυροποιηθούν οι δεσμοί.

Πρόκειται για προσπάθεια - προγραμματισμό που δεν σταματά, αλλά επιδιώκει να ενισχύσει τους ιδεολογικούς και πολιτικούς δεσμούς του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με τον λαό της περιοχής, ακόμα πιο πλατιά. Αυτό τονίζει σε δήλωσή του στον «Ριζοσπάστη» και ο Μιχάλης Αναστασίου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας και του Τομεακού Γραφείου Αχαΐας του Κόμματος, καθώς και αντιδήμαρχος Πατρέων: «Υποδεχόμαστε ως ΚΚΕ και ΚΝΕ το 2024 με αγωνιστική αισιοδοξία. Απευθυνόμαστε πλατιά στον λαό, καλώντας τον να δείξει αποφασιστικά τη δύναμή του, να ξεπεράσει εμπόδια, αναστολές, φοβίες που τυχόν μπορεί να έχει, συνολικά στον νομό και στην Πάτρα, τρίτο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας».

Συνεχίζοντας τονίζει ότι τα λαϊκά στρώματα και στην Αχαΐα έχουν δει έμπρακτα δείγματα γραφής από την κοινή τους δράση, πάλη και συμπόρευση με τους κομμουνιστές, στο εργατικό κίνημα, στους αγώνες της νεολαίας, στις παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής Πάτρας για τα συμφέροντα του λαού, σε κάθε πτυχή της ζωής του, και προσθέτει:

«Η άνοδος που μετρήσαμε στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2023, η εκτίμηση που δείχνουν στο Κόμμα ευρύτερες εργατικές - λαϊκές δυνάμεις που προέρχονται από άλλα κόμματα, θέλουμε να μετουσιωθούν σε νέα δυναμική, σε ενίσχυση του κινήματός τους, σε ταξικό προσανατολισμό, σε αλλαγή των συσχετισμών.

Επιδιώκουμε ο διευρυμένος κύκλος επιρροής του Κόμματος, ιδιαίτερα στην πόλη της Πάτρας, να μετρά πλέον ακόμα πιο σταθερά βήματα συμπόρευσης με το Κόμμα, να κερδίζεται όλο και περισσότερο με τη συνολική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, να κατανοείται αυτή ως η μόνη πραγματική λύση στα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα της ακρίβειας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, των κινδύνων που δημιουργεί η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς συνολικά. Αυτά μάλιστα την ώρα που είναι σε εξέλιξη δύο πολεμικές αναμετρήσεις, σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια των "συμμαχικών δεσμεύσεων" σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που ακολουθούσαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.ά., ετοιμάζεται να στείλει στο "στόμα του λύκου" φρεγάτες και άλλες ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Δεν ξεχνάμε επίσης ότι στην περιοχή μας υπάρχει η βάση του Αραξου, που παίζει ιδιαίτερο ρόλο, με σχέδια και για αποθήκευση πυρηνικών σε αυτήν».

Πρόκειται για ζητήματα «που απασχολούν καθημερινά τις συζητήσεις μας με τον λαό και τη νεολαία, σε κάθε άνοιγμα που πραγματοποιούμε», επισημαίνει και εξηγεί: «Δεν υπάρχει λαϊκό νοικοκυριό και σπίτι που να μην προβληματίζεται για το πώς θα βγει ο μήνας, πώς θα πληρωθούν το νοίκι και οι λογαριασμοί ρεύματος, πώς θα ζεσταθούν τα παιδιά, τι θα γίνει αν προκύψει ένα πρόβλημα υγείας, αν χρειαστεί να πάει κάποιος στο νοσοκομείο».

Τα θέματα αυτά «απασχόλησαν και τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα από την ΤΕ Αχαΐας, με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή στον νομό, με σωματεία εργαζομένων, συλλόγους επαγγελματιών, αγροτών, φοιτητών, πολιτιστικούς συλλόγους κ.λπ., αλλά και στις περιοδείες μας στην Πάτρα, στο Αίγιο και στα χωριά της υπαίθρου».

Τα παραπάνω αφορούν ταυτόχρονα το πολιτικό άνοιγμα που συνεχίζεται στους χώρους δουλειάς καθημερινά, με στόχο να φτάσει παντού η πρόταση του ΚΚΕ, όπως και το κάλεσμα για την εκδήλωση της Τετάρτης και για τη συνέχεια. Τονίζει ο Μ. Αναστασίου:

«Και απ' αυτό το άνοιγμα είναι αρκετός ο κόσμος που δείχνει ακόμα περισσότερη εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ, στην ΚΝΕ, γιατί μας βλέπει καθημερινά στο πλευρό του, στη δράση του, ως Κόμμα αλλά και ως κομμουνιστές στους χώρους όπου δρούμε. Και μέσα απ' όλα αυτά ορισμένοι θα απευθύνουν και τον δικό τους χαιρετισμό στην εκδήλωση της Τετάρτης με τον ΓΓ της ΚΕ, μεταφέροντας ταυτόχρονα εικόνα από τους χώρους όπου δραστηριοποιούνται καθημερινά, εκφράζοντας και τη συμπόρευσή τους με το ΚΚΕ».

Ταυτόχρονα, με σκοπό να φτάσει η πρόταση του Κόμματος ακόμη πιο πλατιά στον λαό, έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν στην εκδήλωση δεκάδες σύλλογοι και φορείς εργαζομένων και νεολαίας, ενώ συνεχίζονται οι συναντήσεις με άλλους το Σαββατοκύριακο και τις επόμενες μέρες.

«Πρόκειται για δουλειά που θέλουμε να αποκτήσει σταθερές βάσεις για όλα όσα κάνουμε καθημερινά, να μη σταματά, να συμβάλει να διευρύνονται οι δεσμοί μας με τους εργαζόμενους και τον λαό σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά των πόλεων, κωμοπόλεων και χωριών. Είναι μια νέα αφετηρία, ουσιαστικά, για να ξεδιπλώσουμε παντού την πολιτική του Κόμματος και αυτή να "δένει" με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο που θα εμπλέκεται σε αυτήν τη δραστηριότητα, που θα σηκώνει ταυτόχρονα "κεφάλι" και θα βρίσκεται μαζί μας στην πρώτη γραμμή της πάλης, για τη συνολική πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ», καταλήγει ο Μ. Αναστασίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ