Τετάρτη 24 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δισκογραφικές συναντήσεις

«Τραγούδια μιας ζωής» καταθέτει ο Πασχάλης Τερζής μέσα από τον καινούριο διπλό δίσκο του, που αποτελεί ζωντανή ηχογράφηση. Δημιουργίες - σταθμοί του λαϊκού τραγουδιού, όπως τα κομμάτια «Οποια και να 'σαι», «Ζιγκουάλα», «Υπάρχω», «Ολα σε θυμίζουν», «Μην περιμένεις πια», «Λαδάδικα», αλλά και μεγάλες δικές του επιτυχίες («Παλιόκαιρος», «Ο δικός μου ο δρόμος», «Θέλω να πω» κ.ά.) συνθέτουν το διπλό δίσκο - διαδρομή στη μακρόχρονη καριέρα του τραγουδιστή. Σαράντα τρία τραγούδια σε διαφορετικές εκτελέσεις, δύο παραδοσιακά («Τζιβαέρι», «Μπεζέρισα») και τρία καινούρια κομμάτια είναι το υλικό του άλμπουμ, το οποίο είναι συμπαραγωγή των «MINOS - EMI» και «SONY».

  • Καρπός της συνεργασίας της με τον Νίκο Ζιώγαλα είναι το νέο άλμπουμ της Αναστασίας Μουτσάτσου με τίτλο «Κέρασμα» («Λύρα»). Η γνωστή ερμηνεύτρια καταθέτει έντεκα τραγούδια, ένα από τα οποία τραγουδά μαζί με τον Ν. Ζιώγαλα, που έγραψε και τη μουσική (η σύνθεση ενός κομματιού είναι του Σούλη Λιάκου).
  • «Κανένα πρόβλημα», τιτλοφορείται το νέο CD σινγκλ του Τάσου Κατοπόδη («Music Motors»). Περιλαμβάνει πέντε λαϊκά τραγούδια, των οποίων η θεματολογία πηγάζει από τον έρωτα. Η μουσική είναι του ίδιου, όπως και η ερμηνεία, ενώ στους στίχους σε τρία τραγούδια συνεργάζεται με δύο νέες στιχουργούς, την Τάνια Χαροκόπου και την Αγγελική Βοϊράκου. Η ενορχήστρωση είναι του Αβέτ Κιζιριάν.
  • Το συγκρότημα «Νεάρχου Παράπλους», αυτή η μουσική συντροφιά από την Κρήτη που μας έχει, ήδη, προσφέρει ξεχωριστές μελωδικές συγκινήσεις, κυκλοφόρησε τον τρίτο δίσκο του, με τίτλο «Μια στη ζωή και μια στα παραμύθια» («Λύρα»). Ο Μανόλης Θεοχαράκης και ο Σωτήρης Αλεξάκης ντύνουν με μουσική μικρές ιστορίες σε στίχους δικούς τους και της Μαρίας Βάβουλα. Τραγουδούν: Μαρία Φασουλάκη, Σωτήρης Αλεξάκης, Μανόλης Θεοχαράκης κι ένα κομμάτι ο Νίκος Γράψας, που επιμελήθηκε και την παραγωγή.
  • Μια πολυσυλλεκτική μουσική συνύπαρξη αποτελεί η «Κρυφή σελίδα», η τελευταία δισκογραφική δουλιά του Πέτρου Γαϊτάνου («Universal»). Ο αξιόλογος ερμηνευτής τραγουδά κομμάτια, που έγραψαν για τη φωνή του οι Μαν. Φάμελλος, Ν. Ζιώγαλας, Γρ. Κλιούμης («Υπόγεια Ρεύματα») και Στ. Δρογώσης («Τα Φώτα που σβήνουν»), ενώ καταθέτει μια νέα εκτέλεση του τραγουδιού «Αν θυμηθείς τ' όνειρό μου» των Θεοδωράκη - Γκάτσου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ