Τετάρτη 10 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προβλήματα από την κακοκαιρία

Η έντονη βροχόπτωση, οι ισχυροί άνεμοι καθώς και η ισχυρή χαλαζόπτωση που σάρωσαν την περιοχή προκάλεσαν κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σιθωνίας στη Χαλκιδική. Υπερχείλισε το ρέμα που διέρχεται την Τορώνη, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και σπίτια στον οικισμό. Μηχανήματα του δήμου ανοίγουν διεξόδους για να φύγει το νερό προς τη θάλασσα, ενώ πολλές εκτάσεις έξω από τον οικισμό παραμένουν πλημμυρισμένες.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που ξεκίνησαν από τα ξημερώματα της Κυριακής, έπληξαν επίσης Παλαιοχώρα και Μαραθούσα στον δήμο Πολύγυρου. Προκάλεσαν την πτώση δέντρων, που σε κάποιες περιπτώσεις έπεσαν πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ, αλλά και σε μετασχηματιστές, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης αλλά και ύδρευσης, καθώς δεν μπορούσαν να δουλέψουν τα αντλιοστάσια των δύο περιοχών.

Επίσης χθες στα λευκά «ντύθηκε» η Πάρνηθα, ενώ αισθητή είχε γίνει σε όλη την Αττική, αλλά και σε πολλές περιοχές της χώρας η πτώση της θερμοκρασίας. Χιονοπτώσεις υπήρξαν στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, καθώς επίσης και σε περιοχές της Θράκης και των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου με χαμηλό υψόμετρο. Στην Εύβοια το έστρωσε στα ορεινά της Στενής, με τη θερμοκρασία να έχει υποχωρήσει αισθητά σε ολόκληρο το νησί. Η Τροχαία πραγματοποίησε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθας, από το ύψος του τελεφερίκ.

Το Σάββατο θα είναι η πιο κρύα ημέρα, καθώς νέες ακόμα πιο ψυχρές αέριες μάζες θα έρθουν στην χώρα μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ