Τετάρτη 10 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΑΣΘ
Ασφυκτική η κατάσταση στα αστικά λεωφορεία

Εν μέσω έξαρσης των αναπνευστικών νόσων το λεωφορείο της γραμμής Αεροδρόμιο - ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης είναι μόνιμα γεμάτο
Εν μέσω έξαρσης των αναπνευστικών νόσων το λεωφορείο της γραμμής Αεροδρόμιο - ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης είναι μόνιμα γεμάτο
Ασφυκτικό σκηνικό επικρατούσε στο δρομολόγιο Αεροδρόμιο - ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 8 Γενάρη, με τους επιβάτες να στοιβάζονται κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλον και μια κοπέλα να λιποθυμά κατά τη διάρκεια του δρομολογίου λόγω της αποπνικτικής κατάστασης.

Μπροστά σ' αυτήν την εικόνα καταρρέουν οι πανηγυρισμοί για τα επιπλέον λεωφορεία του ΟΑΣΘ που μπήκαν σε κυκλοφορία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Προκαλούν τον λαό της πόλης που εξακολουθεί να βιώνει απίστευτη ταλαιπωρία για τη μετακίνησή του με την αστική συγκοινωνία. Τα ασφυκτικά γεμάτα οχήματα και η πολύωρη αναμονή στις στάσεις, ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο, είναι οι εικόνες που κυριαρχούν.

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ μάταια προσπαθεί να πείσει τον λαό ότι βελτιώνονται οι αστικές συγκοινωνίες. Σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις, ο ΟΑΣΘ θα έπρεπε καθημερινά να έχει σε κυκλοφορία 370 λεωφορεία. Μέχρι και την προηγούμενη βδομάδα κυκλοφορούσαν περίπου 250 και τώρα κυκλοφορούν μετά βίας 295. Αφού οι 75 οδηγοί που προσλήφθηκαν με 8μηνες συμβάσεις, είναι ελάχιστοι σε σχέση με τις ανάγκες και με ημερομηνία λήξης. Με τους νέους οδηγούς ο ΟΑΣΘ κατάφερε να κινήσει περίπου 50 επιπλέον οχήματα, που στην καλύτερη περίπτωση μεταφράζεται σε 1-2 παραπάνω λεωφορεία σε κάθε γραμμή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ