Οι δύο εκλεγμένοι αγωνιστές με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τα Νομικά Πρόσωπα των δήμων και να εντάξει τις δομές που λειτουργούσαν στις δημοτικές υπηρεσίες, επισκέφτηκαν τις προηγούμενες μέρες τα ΚΔΑΠ του δήμου Χαλκιδέων, όπου συναντήθηκαν και συνομίλησαν με εργαζόμενους.
Η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον χώρο δουλειάς τους και τη χρόνια εργασιακή τους ανασφάλεια, καθώς κάθε χρόνο δεν γνωρίζουν αν και πόσες ώρες θα δουλεύουν. Οπως προσδιόρισαν, μάλιστα, οι ίδιοι εργαζόμενοι τα προβλήματα και κυρίως η εργασιακή ανασφάλεια αναμένεται να γίνουν ακόμη πιο δύσκολα με το νέο έτος, ιδιαίτερα όσον αφορά τη διασφάλιση του εργασιακών τους δικαιωμάτων, δεδομένης της κατάργησης των οργανισμών του δήμου που αποτελούν ΝΠΔΔ, όπως στην περίπτωση του δήμου Χαλκίδας του ΔΟΠΠΑΧ, και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους απευθείας στον δήμο, μετά από πρόσφατο νόμο της κυβέρνησης.
Στο πλαίσιο αυτό οι εκλεγμένοι σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» δήλωσαν την αμέριστη υποστήριξή τους στις διεκδικήσεις των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα και εξέφρασαν τη θέση τους για το δικαίωμα όλων των παιδιών σε δωρεάν πρόσβαση σε δημοτικά ΚΔΑΠ.
Δεσμεύτηκαν ότι για τα συγκεκριμένα ζητήματα θα επανέλθουν με παρεμβάσεις τους στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως έκαναν άλλωστε όλο το προηγούμενο διάστημα, ενώ σε κοινή τους δήλωση τονίζουν:
«Τα ΚΔΑΠ του δήμου μας, παρά την αναγκαιότητα της ύπαρξής τους, τα τελευταία χρόνια σταδιακά απαξιώνονται, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να μην καταφέρνουν να έχουν πρόσβαση στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και οι γονείς να επιβαρύνονται οικονομικά για να τους εξασφαλίσουν τη συμμετοχή σε διάφορες δραστηριότητες. Αυτό συμβαίνει σε μια περίοδο όπου η ακρίβεια τραβάει την ανηφόρα, η ενεργειακή φτώχεια χτυπάει αμέτρητες πόρτες, οι μισθοί είναι καθηλωμένοι και η κυβέρνηση καυχιέται για τα επιδόματα που μοιράζει!».