Με το 89,6% των ψήφων, εξασφάλισε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Σίσι, την επανεκλογή του στις εκλογές που διεξήχθηκαν από τις 10 ως τις 12 Δεκέμβρη, όπως ανακοινώθηκε χτες από την Εθνική Εκλογική Επιτροπή. Ο επικεφαλής της, Χαζέμ Μπαντάουι, τόνισε ότι η συμμετοχή στις εκλογές έφτασε στο 66,8% στο σύνολο των 67 εκατομμυρίων ψηφοφόρων (σε συνολικό πληθυσμό 106 εκατ).
Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος ήταν αντιμέτωπος με τρεις υποψηφίους: Τον Χάζεμ Ομαρ, ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος που ήρθε δεύτερος με 4,5% των ψήφων, τον Φαρίντ Ζαχράν και τον Αμπντέλ - Σανάντ Γιαμάμα από δύο μικρότερα κόμματα. Η νίκη του Σίσι του εξασφαλίζει μια τρίτη θητεία από τον Απρίλη, που με βάση το Σύνταγμα πρέπει να είναι η τελευταία του συνεχόμενη.
Τα προβλήματα του αιγυπτιακού λαού διογκώνονται, με τον πληθωρισμό στο 36,4%, το νόμισμα να έχει χάσει τη μισή του αξία, τις τιμές ορισμένων βασικών τροφίμων να αυξάνονται κάθε βδομάδα ενώ τα δύο τρίτα του πληθυσμού ζουν κάτω ή οριακά στο όριο της φτώχειας.