Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2023 - Κυριακή 17 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΡΕΒΕΚΑ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ
Το ΚΚΕ είναι το αντίπαλο δέος στην πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας ήταν εκεί. Στους λόφους του Ασπροπύργου, στον αγώνα για τα νυχτοκάματα που μας έκλεβαν οι εργολάβοι του επονομαζόμενου «κορυφαίου εργοδότη» της Ελλάδας. Στις μάχες μας για να ακουστούν οι φωνές μας, κόντρα στη σιγή ιχθύος που προσπαθούσαν να επιβάλουν οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές μέσα στο εργοστάσιο ή από τις θέσεις τους στη ΓΣΕΕ. Ηταν εκεί, με ανακοινώσεις στις πύλες, με παρεμβάσεις στις συνελεύσεις, με υποστήριξη στα δικαστήρια, στο πλάι των επιτροπών μας και των απολυμένων πρωτοπόρων συναδέλφων μας.

Ηταν εκεί, στην Ανθούσα, στον Αλιμο, στον Αυλώνα. Στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις του Συνδικάτου μας μέσα και έξω από τα γραφεία των βιομηχάνων. Με απεργιακές περιφρουρήσεις, δυναμώνοντας την αγωνιστική διάθεση των συναδέλφων μας, απέναντι στην αστυνομία, τους νόμους τους και την τρομοκρατία της εργοδοσίας. Με παρουσία στις στάσεις εργασίας, στις συνελεύσεις μας, στηρίζοντας τα αιτήματά μας για αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση των εργολαβιών, προστασία της υγείας και της ασφάλειάς μας, για υπογραφή Επιχειρησιακής και Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας.

Οι σύντροφοι είναι εδώ. Εργάζονται και αγωνίζονται μαζί μας, από την καρδιά της Πειραιώς μέχρι τις εθνικές οδούς και τους αυτοκινητόδρομους ταχείας κυκλοφορίας των βιομηχανικών ζωνών. Χαμογελάνε στις νίκες, στηρίζουν στα δύσκολα. Δίνουν το χέρι, μιλούν για τις δυνατότητες της εποχής μας και της τάξης μας. Ακούνε τις έγνοιες και τα άγχη των συναδέλφων. Πονάνε μαζί μας. Παλεύουμε και διεκδικούμε μαζί.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είναι εδώ. Μας ατσαλώνει να αντιμετωπίζουμε τη λογική του δήθεν ρεαλισμού της υποταγής, που μιλάει για «αναποτελεσματικότητα των αγώνων», υμνεί την ταξική συνεργασία, καλλιεργεί την παραίτηση, την εξατομίκευση ή την ανάθεση.

Αναδεικνύει τις ψεύτικες ελπίδες που καλλιεργούνται από το κεφάλαιο, το κράτος και τα κόμματά του για έναν «ανθρώπινο καπιταλισμό». Στέκεται απέναντι στις παλιές και νέες αυταπάτες, που χαρακτηριζόμενες ως «σύγχρονες, προοδευτικές, ανανεωτικές», στην ουσία παραμυθιάζουν ξανά, ότι με ένα μαγικό ραβδί θα μεταρρυθμίσουν τον καπιταλισμό σε σοσιαλισμό. Στέκεται απέναντι στις δυνάμεις εκείνες που θέλουν το εργατικό κίνημα και τους συμμάχους του θεατές κυβερνητικών εναλλαγών. Απέναντι στις δυνάμεις εκείνες που στήνουν νέες παγίδες μιλώντας για «προοδευτικές κυβερνήσεις στο έδαφος του καπιταλισμού», που θεωρητικολογώντας για το «ανέφικτο» του σοσιαλισμού - κομμουνισμού τον 21ο αιώνα, παραδίδουν την εργατική τάξη δεμένη χειροπόδαρα στην εξουσία του κεφαλαίου.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είναι εδώ, πλάι στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό που μάχεται ενάντια στην εγκληματική πολύχρονη κατοχή του ισραηλινού κράτους και των συμμάχων του, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή. Πλάι στους λαούς της Ουκρανίας και της Ρωσίας, που πληρώνουν εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον τους ανταγωνισμούς και τις επεμβάσεις για το μοίρασμα αγορών και σφαιρών επιρροής. Αντιτάσσεται στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτόν μέσω των συνασπισμών των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ και δεν διαλέγει στρατόπεδο ληστών, ούτε σέρνεται πίσω από τα συμφέροντα μονοπωλιακών ομίλων. Εκφράζει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη προς όλους τους λαούς, ενάντια στον εθνικισμό και τον κοσμοπολιτισμό του κεφαλαίου, στον ρατσισμό και τον φασισμό. Στηρίζει τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που αγωνίζονται σε καθεστώς διώξεων και απαγόρευσης της κομμουνιστικής ιδεολογίας και των κομμουνιστικών συμβόλων.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα, η δράση του και η γραμμή συσπείρωσης που έχει, είναι το αντίπαλο δέος απέναντι στην πολιτική που θέλει να τσακίσει τις ζωές μας. Είναι το αντίπαλο δέος, που δεν δημιουργεί ψευδαισθήσεις ότι ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη μπορούν να υπάρχουν ταυτόχρονα για καπιταλιστές και εργάτες. Είναι το μόνο Κόμμα που με επαναστατική μεθοδολογία μελετάει την πολύχρονη Ιστορία του, μια Ιστορία αγώνων και θυσιών, για να φωτίσει τον δρόμο που έχουμε μπροστά μας. Για να μην μας λυγίσει η κακοκαιριά όπως το κυπαρίσσι. Για να αναδείξει τα άλματα που μπορούμε να κάνουμε μαζί του και να νικήσουμε.

Για όλους αυτούς τους λόγους συμπορεύομαι με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Και για όλους αυτούς τους λόγους θεωρώ ότι όχι μόνο δεν υπάρχουν αδιέξοδα, αλλά η ελπίδα και η προοπτική, η θέση κάθε εργαζόμενου, κάθε τίμιου λαϊκού αγωνιστή, είναι εδώ μαζί μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ