Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στη φυλακή οδηγήθηκαν για την απάτη στον ΕΟΠΥΥ

Στη φυλακή οδηγήθηκαν δύο από τους πέντε συλληφθέντες που κατηγορούνται για την απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ με κατηγορίες σύστασης εγκληματικής οργάνωσης η οποία διέπραττε κακουργηματικές απάτες, προκαλώντας ζημιά που φτάνει τις 540.000 ευρώ. Ο φερόμενος ως αρχηγός ήταν πρόεδρος ορισμένων από τις εμπλεκόμενες εταιρείες και πρώην πρόεδρος σε ΚΑΕ της βόρειας Ελλάδας και ένας λογιστής, επίσης, αρχηγικό μέλος του κυκλώματος. Σε άλλους τρεις κατηγορουμένους που αφέθηκαν ελεύθεροι επιβλήθηκε η καταβολή εγγυοδοσίας ύψους από 8.000 μέχρι 10.000 ευρώ.

Η δράση του κυκλώματος «μετρά» περίπου έξι χρόνια, αφού η αρχή τοποθετείται στο 2018. Σε βάρος των μελών της οργάνωσης ασκήθηκε δίωξη κατά περίπτωση για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ψευδή βεβαίωση και απάτη κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου και ΝΠΔΔ, πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ' εξακολούθηση, δωροδοκία και δωροληψία υπαλλήλου κατ' εξακολούθηση για ενέργειες που αντίκειται στα καθήκοντά του, έκδοση και αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, χωρίς δικαίωμα επέμβασης σε σύστημα αρχειοθέτησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, λήψη γνώσης των δεδομένων αυτών και χρησιμοποίηση αυτών, παράνομη διακίνηση φαρμάκων και παράνομη οπλοκατοχή, με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία που υπερβαίνουν το ποσό των 120.000 ευρώ.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει ότι έχουν πραγματοποιηθεί 1.215 εικονικές εκτελέσεις συνταγογραφήσεων στους ΑΜΚΑ 653 ασφαλισμένων, ενώ η συνολική ζημιά του ΕΟΠΥΥ ανέρχεται σε 539.847 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ