Σάββατο 2 Δεκέμβρη 2023 - Κυριακή 3 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
Νέες αιματηρές εχθροπραξίες και στα σύνορα Λιβάνου - Ισραήλ

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ισραηλινών βομβαρδισμών της συνοριακής πόλης Χούλα στον νότιο Λίβανο την Παρασκευή, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι της Χεζμπολάχ, «Al-Manar».

Η λιβανέζικη σιιτική οργάνωση και το Ισραήλ άρχισαν να ανταλλάσσουν ξανά πυρά στα σύνορα Λιβάνου - Ισραήλ νωρίτερα την Παρασκευή, μετά την κατάρρευση της προσωρινής εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ - Χαμάς.

Η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι απάντησε στα ισραηλινά πλήγματα με «κατάλληλα μέσα». Η λιβανέζικη οργάνωση, που συνδέεται με το Ιράν, έχει διαμηνύσει ότι η μεθόριος Λιβάνου - Ισραήλ θα παραμένει «ενεργό μέτωπο» όσο θα συνεχίζονται οι ισραηλινές επιχειρήσεις στη Γάζα.

Κατά τη διάρκεια των 49 ημερών των ισραηλινών επιθέσεων στη Γάζα, μέχρι την προσωρινή εκεχειρία, έχουν πεθάνει στα σύνορα Λιβάνου - Ισραήλ δεκάδες άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους μαχητές της Χεζμπολάχ.

Στο μεταξύ, εξαιτίας πληγμάτων που δέχτηκαν ισραηλινές κοινότητες από τη μεριά του Λιβάνου, καταστράφηκαν τμήματα του δικτύου ηλεκτροδότησης και υπήρξαν διακοπές ρεύματος στα κιμπούτς Kfar Giladi, Manara, Misgav Am και Moshav Margaliot.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ