Σάββατο 12 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Προσπάθειες τρομοκράτησης του εκπαιδευτικού κινήματος

Οι προσπάθειες τρομοκράτησης του μαθητικού και εκπαιδευτικού κινήματος ήταν το κύριο θέμα της προχτεσινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Πειραιά, που συζήτησε τους τρόπους, που θα αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί, τα εντεινόμενα φαινόμενα που παρατηρούνται κάτω από την πίεση διευθυντών να ομαδοποιηθούν οι καθηγητές αναφορικά με το πώς αντιμετωπίζουν τους αγώνες του κινήματος ενάντια στην «εκπαιδευτική μεταρρύθμιση». Το ΔΣ καταδικάζει την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος του μαθητή Γ. Κονταξιδάκη, μέλους του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων του Πειραιά και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για τη σύλληψη του καθηγητή Γιώργου Χαλκιά, που βρέθηκε αντιμέτωπος πριν λίγες μέρες με την Αστυνομία. Συγκεκριμένα, η Αστυνομία πήγε στο σχολείο του, στο 3ο ΕΛ Αγίας Σοφίας Πειραιά, ζητώντας του να τους δώσει τα στοιχεία του, με αφορμή μήνυση που εκκρεμούσε σε βάρος του καθηγητή που μήνυσε μαθήτρια, την οποία χαστούκισε πριν 10 περίπου μέρες. Ο καθηγητής συνελήφθη μόλις βγήκε από το σχολείο και επιπρόσθετα του απαγγέλθηκε η κατηγορία για αντίσταση κατά της αρχής και μεταφέρθηκε στην Αστυνομία. Εκεί μετά από παρέμβαση της ΕΛΜΕ Πειραιά αφέθηκε ελεύθερος, και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Καθημερινά ξεσκεπάζεται ο ρόλος, που προκαλεί μια ομάδα καθηγητών, μαθητών, αλλά και ο διευθυντής του 3ου ΕΛ Αγίας Σοφίας, οι οποίοι ήταν αντίθετοι με τις μαθητικές κινητοποιήσεις σημειώνουν κύκλοι της ΕΣΑΚ - ΔΕΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση του Συλλόγου Καθηγητών, που έγινε προκειμένου να καταδικαστεί η παρέμβαση της Αστυνομίας. Εκεί ο Διευθυντής του σχολείου, επιδιδόμενος άλλη μια φορά στον αποπροσανατολιστικό ρόλο του, έληξε τη συνεδρίαση.

Ο Παναγιώτης Γιαννακόπουλος, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά για το γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας, με στόχο εκπαιδευτικούς, με αφορμή το τελευταίο συμβάν σημειώνει: «Το τελευταίο διάστημα στον Πειραιά έχουμε φαινόμενα τρομοκράτησης μαθητών, καθηγητών που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις. Κάποιοι στα πλαίσια των προσπαθειών τους, οδήγησαν τον Γ. Χαλκιά σε ένα παράπτωμα, όπου μετά το εκμεταλλεύτηκαν, για να τρομοκρατήσουν τους αγωνιζόμενους μαθητές και καθηγητές του σχολείου. Οι δυνάμεις αυτές που αγωνίζονται, για να μορφώνονται όλα τα παιδιά του λαού, χωρίς ταξικούς αποκλεισμούς, θα χτυπήσουν τα φαινόμενα τρομοκράτησης και θα προετοιμάσουν το έδαφος για παραπέρα κλιμάκωση των αγώνων τους. Θα ξεσκεπάσουμε το ρόλο της κυβέρνησης, που με τρομοκρατικές ενέργειες προσπαθεί να χτυπήσει το κίνημα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ