Σάββατο 12 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΕΚ
Σε εκλογές προχωρούν οι σπουδαστές

Σε διαδικασία εκλογών προχωράει ο Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών (ΣΥΣΠΙΣ), και καλεί τους σπουδαστές να πάρουν μαζικά μέρος στις εκλογές, που θα γίνουν στις 21 - 29 Φεβρουαρίου, και να πουν «όχι» στην εμπορευματοποίηση της μόρφωσης.

Ο ΣΥΣΠΙΣ δημιουργήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια από τους σπουδαστές, κάτω από την ανάγκη να βρεθεί λύση στα τεράστια προβλήματα που αντιμετώπιζαν μέσα στις σχολές. Σημειώνουμε ότι σε προηγούμενες εκλογές συμμετείχαν πάνω από 1.800 σπουδαστές, από περίπου 40 σχολές, παρά τις προσπάθειες των σχολαρχών να παρεμποδίσουν τις διαδικασίες.

Κύρια αιτήματα του Συλλόγου είναι η δημιουργία συστήματος Τεχνικής - Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, ενταγμένης στο δημόσιο δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα, όπου θα έχουν πρόσβαση όλοι οι απόφοιτοι Λυκείου. Επίσης οι σπουδαστές ζητούν πάγωμα των διδάκτρων, δωρεάν φωτοτυπίες και υλικά από τις σχολές, προγράμματα σπουδών σύγχρονα και αναβαθμισμένα, με τεχνολογική υποδομή και το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό. Αλλο ένα αίτημα είναι οι αναβολές στράτευσης μέχρι και τις εξετάσεις πιστοποίησης, οι οποίες πρέπει να είναι αδιάβλητες και αξιοκρατικές πάνω σε καθορισμένη ύλη, η κατάργηση των γραφείων ευρέσεως εργασίας που εμπορεύονται την ανάγκη του νέου ανθρώπου για δουλιά, ασφάλιση και πληρωμή των όποιων πρακτικών ασκήσεων, με το μεροκάματο του ανειδίκευτου εργάτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ