Σάββατο 12 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΣΕ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Μεγαλώνουν οι αντιδράσεις των φοιτητών

Μετά τις εκλογές θα συζητηθεί η μεταφορά τους

Παγώνει τελικά το θέμα της μεταφοράς των Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) από το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Πανεπιστήμιο του νησιού, που προέκυψε μετά από σχετική πρόταση του υπουργείου Παιδείας. Χτες το πρωί, η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης θα συζητούσε για το αν θα έδινε εξουσιοδότηση στον πρύτανη να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τα ανταλλάγματα που θα έπαιρνε το Πανεπιστήμιο Κρήτης για την υιοθέτηση των ακυρωθέντων ΠΣΕ. Τα προγράμματα αυτά έχουν κριθεί αντισυνταγματικά, με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και εντάσσονται στα ευρύτερα σχέδια της κυβέρνησης για την υποβάθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης σε φθηνή κατάρτιση για τις ανάγκες του κεφαλαίου.

Την ώρα της συνεδρίασης της συγκλήτου στο Ηράκλειο, φοιτητές των Τμημάτων του Πανεπιστημίου από το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στο «θεσμό» των ΠΣΕ και στη μετεγκατάσταση των υπαρχόντων ΠΣΕ, που έχουν μετονομαστεί σε «Ειδικά Προγράμματα Σπουδών», από το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Πανεπιστήμιο. Ηταν μια πραγματικά δυναμική κινητοποίηση, με την οποία οι φοιτητές διαδήλωσαν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν τη λειτουργία προγραμμάτων.

Αυτές ακριβώς τις αντιδράσεις των φοιτητών φαίνεται να υπολογίζουν και οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, φοβούμενοι τη μεταφορά στο Πανεπιστήμιο, μαζί με τα ΠΣΕ, και των έντονων αντιδράσεων που αυτά είχαν ξεσηκώσει στο Πολυτεχνείο. Ετσι το θέμα δε συζητήθηκε στη σύγκλητο, αλλά ανακοινώθηκε ότι θα συζητηθεί μετά τις εκλογές και με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ