Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Από το Παρίσι μέχρι τη Σαουδική Αραβία, «μπροστά» στη στήριξη του μακελειού

Στο Παρίσι βρίσκεται ο πρωθυπουργός, ώστε να πάρει μέρος στη Διεθνή Διάσκεψη «για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα», η οποία πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Γάλλου Προέδρου Εμ. Μακρόν, του ίδιου που ζήτησε εμπλοκή του ΝΑΤΟ για να «διευθετηθεί» το αιματοκύλισμα στην Παλαιστίνη.

Η παρουσία του Κυρ. Μητσοτάκη στα διαβούλια στη Γαλλία συνδέεται ευθέως με τα σχέδια για μετάβαση πλοίων Ελλήνων εφοπλιστών σε Ισραήλ και Γάζα, με ενδιάμεσο σταθμό την Κύπρο, ακόμα και για εκκενώσεις πληθυσμού, σε άλλη μια εξέλιξη που αποτυπώνει την εμπλοκή της χώρας στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και του Ισραήλ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Συγκεκριμένα, φορώντας τον γνωστό ΝΑΤΟικής κοπής «ανθρωπιστικό» τους μανδύα, ο πρωθυπουργός μιλώντας στο «Politico» ενημέρωσε για την πρόθεση της κυβέρνησης να συμμετάσχει σε έναν «ανθρωπιστικό διάδρομο διά θαλάσσης για ανθρωπιστική βοήθεια» στη Γάζα, αν τα πλοία μπορέσουν να φτάσουν εκεί «υπό πλήρη προστασία». Τόνισε ότι θα συζητήσει όλες τις «διαθέσιμες επιλογές» για την αποστολή «ανθρωπιστικής βοήθειας» στη βομβαρδισμένη περιοχή με τον Μακρόν και τους ηγέτες των αραβικών χωρών στη Διάσκεψη.

Στο μεταξύ, θυμίζουμε, σύμφωνα με στοιχεία που έχει αποκαλύψει ο «Ριζοσπάστης» ετοιμάζονται τουλάχιστον 6 επιβατηγά πλοία διαφορετικών ομίλων. Από αυτά, ήδη το Ε/Γ - Ο/Γ πλοίο «Champion Jet 1», της ναυτιλιακής εταιρείας «Sea Jets» με σημαία Κύπρου, ελλιμενίζεται στη Λεμεσό. Σε άλλα πλοία έχει γίνει προς το παρόν μια γενική ενημέρωση προσωπικού ότι θα γίνουν αντίστοιχα δρομολόγια.

Πρόκειται για βρωμοδουλειά, καθώς πίσω από τα κροκοδείλια δάκρυά τους περί ανθρωπισμού και βοήθειας, το σχέδιο είναι άλλο ένα κομμάτι στο παζλ των πολεμικών επιχειρήσεων και σχεδιασμών. Αλλωστε, πρόσφατα δημοσιεύματα περιγράφουν αναλυτικά συγκεκριμένο σχέδιο του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ για τον βίαιο εκτοπισμό των 2,5 εκατομμυρίων Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας προς άλλες χώρες, μεταξύ τους και την Ελλάδα. Στόχος, να διευκολυνθεί αυτό που ήδη περιέγραψε δημόσια ως στόχο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπ. Νετανιάχου, δηλαδή η «επ' αόριστον» στρατιωτική κατοχή του παλαιστινιακού θύλακα μετά το πέρας της δολοφονικής στρατιωτικής επέμβασης, με πρόσχημα, τι άλλο, την «ασφάλεια» που κλίνουν όλοι τους σε όλες τις πτώσεις.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση εξακολουθεί να ρίχνει νερό στον μύλο της προπαγάνδας του Ισραήλ και των Ενόπλων Δυνάμεών του. Χαρακτηριστικά, προχθές το βράδυ ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης σε ομιλία του τόνισε ότι «στη Μέση Ανατολή έχουμε μία κρίση κατεξοχήν που μπορεί να χαρακτηριστεί ως κρίση που έχει τη δυναμική να επεκταθεί και να καταστεί ανεξέλεγκτη» και κάλεσε «να αναγνωρίσουμε στο Ισραήλ το δικαίωμα της αυτοάμυνας» του κατακτητή, αλλά τάχα «εντός των ορίων του Διεθνούς Δικαίου», που προφανώς καλύπτει τις σφαγές γυναικόπαιδων και τα άλλα που κάνει στη Γάζα το κράτος του Ισραήλ, με το οποίο, όπως είπε εκ μέρους της ντόπιας αστικής τάξης, έχουν μια «στρατηγική σχέση».

Διόλου τυχαία, ο υπουργός Αμυνας Ν. Δένδιας σε χθεσινή του ομιλία κατά τον εορτασμό του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα, δηλαδή στο αεροδρόμιο της Πολεμικής Αεροπορίας στη Μεσσήνη, που με την απαράδεκτη συμφωνία των κυβερνήσεων Ελλάδας - Ισραήλ αποτελεί διεθνές κέντρο εκπαίδευσης ΝΑΤΟικών πιλότων.

Ταυτόχρονα, αναδεικνύοντας τον ρόλο ευρωατλαντικού χωροφύλακα που διεκδικεί η ντόπια αστική τάξη στην ευρύτερη περιοχή μέσα από τέτοιες λυκοφιλίες, έκανε σαφές ότι η Πολεμική Αεροπορία επιχειρεί και «για τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», καθώς «τα ελληνικά φτερά δηλώνουν παρουσία, όπου απαιτηθεί, τόσο στον επικράτεια όσο και εκτός αυτής». Από «σταθερότητα», βέβαια, άλλο τίποτα για τους λαούς από τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, όπως αποδεικνύουν οι εξελίξεις από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο.

Σημειωτέον, στο πλαίσιο της αναζήτησης λυκοφιλιών και ρόλων στην περιοχή ο Ν. Δένδιας μεταβαίνει στη Σαουδική Αραβία, όπου θα συναντηθεί με τον υπουργό Αμυνας Χαλίντ Μπιν Σαλμάν και άλλα μέλη της σαουδαραβικής κυβέρνησης. Επισήμως θα συζητηθούν «η περαιτέρω εμβάθυνση της στρατηγικής αμυντικής σχέσης Ελλάδας - Σαουδικής Αραβίας, η κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή της Μεσογείου και του Κόλπου και η προώθηση της συνεργασίας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας και τεχνολογίας».

Στο μεταξύ η εμπλοκή συνεχίζεται επί του πεδίου, με την Ελλάδα βασικό κόμβο υποστήριξης των αμερικανοΝΑΤΟικών επιχειρήσεων και αναπτύξεων στην Ανατ. Μεσόγειο.

Π.χ. από το αεροπορικό σκέλος της Σούδας συνεχίζονται οι απογειώσεις αεροσκαφών για ανεφοδιασμό των αμερικανικών αεροπλανοφόρων «Ford» και «Eisehnower», που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή με τις αρμάδες συνοδείας τους, όπως και του πλοίου αμφίβιων επιχειρήσεων των Αμερικανών, «USS Mesa Verde», που επίσης κατέπλευσε στη Σούδα.

Επιπλέον, απογειώνονται αεροσκάφη των τύπων «Lockheed EP-3E Aries II» (για ηλεκτρονικό πόλεμο και υποκλοπή σημάτων και επικοινωνιών - χρησιμοποιείται από το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό) και «Boeing RC-135V» (με ενισχυμένες δυνατότητες συλλογής πληροφοριών και ηλεκτρονικού πολέμου για λογαριασμό της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ), όλα σε αποστολές επιτήρησης στα ανοιχτά Λιβάνου, Ισραήλ και Γάζας.

Τέλος, στο ναυτικό σκέλος της Σούδας έδεσε και το ταχύ μεταγωγικό των Αμερικανών «USNS Yuma», ενώ το πετρελαιοφόρο «Stena Polaris», μισθωμένο από τους Αμερικανούς για ανεφοδιασμό των πλοίων τους, αφότου φόρτωσε καύσιμο από τα διυλιστήρια στους Αγίους Θεοδώρους μένει αρόδο στα ανοιχτά του Πειραιά, αναμένοντας οδηγίες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Κριτική» των ΗΠΑ στον Νετανιάχου, εν μέσω πλήρους στήριξης στο Ισραήλ(2024-03-12 00:00:00.0)
Ετοιμάζονται να στείλουν επιβατηγά πλοία σε Ισραήλ και Γάζα(2023-11-03 00:00:00.0)
Πολυεπίπεδη εμπλοκή στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ(2021-03-17 00:00:00.0)
Με καταμερισμό στην ιμπεριαλιστική επέμβαση και στη συγκέντρωση πολεμικών μέσων(2018-04-15 00:00:00.0)
Το Ισραήλ εγκληματεί με τη συνέργεια της ελληνικής κυβέρνησης(2011-07-06 00:00:00.0)
Οι «διευκολύνσεις» έγιναν «συμμετοχή» της Ελλάδας στον πόλεμο(2001-11-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ