Τρίτη 7 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΔΥΕΘ - ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - FIREART
Εκδήλωση αφιερωμένη στα 60 χρόνια από τη δολοφονία του Γρ. Λαμπράκη

Η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Εταιρεία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης (ΕΛΘ) και την Καλλιτεχνική Ομάδα FireArt, διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στα 60 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, αντιπροέδρου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων «ΜΑΝΟΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ», στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης. Για τη ζωή και τη δράση του Γρ. Λαμπράκη θα μιλήσει ο ιστορικός Γιώργος Λεοντιάδης, μέλος της Γραμματείας της ΕΔΥΕΘ.

Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση της αντιπολεμικής ανθολογίας της ΕΛΘ «Πόλεμος πατήρ πάντων;», με πεζά κείμενα και ποιήματα 49 μελών της Εταιρείας. Η έκδοση της ανθολογίας έγινε το 2022, ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά αποκτά τραγική επικαιρότητα στις μέρες μας με τον νέο πόλεμο του Ισραήλ ενάντια στον λαό της Παλαιστίνης. Η παρουσίαση της ανθολογίας θα γίνει από τον πρόεδρο της ΕΛΘ, Βαγγέλη Τασιόπουλο. Αποσπάσματα της ανθολογίας θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Ελένη Μακίσογλου, Αννα Σιταρίδου και Βασίλης Σεϊμένης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «Κάτω από τον ίδιο ουρανό, γύρω από την ίδια θάλασσα», της έκθεσης ενάντια στον πόλεμο, με συμμετοχή εικαστικών από 10 βαλκανικές χώρες. Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί την πορεία της έκθεσης στα Βαλκάνια και στο Ευρωκοινοβούλιο.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο Γιάννης Πρώιος, εικαστικός και μέλος της ΕΔΥΕΘ και της FireArt.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ