Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Υλικές ζημιές αναφέρθηκαν στην πόλη Κουπάνγκ της Ινδονησίας, όπου ήταν το επίκεντρο σεισμού μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έγινε χτες το πρωί, με εστιακό βάθος 36,1 χιλιόμετρα, στα ανατολικά του αρχιπελάγους. Η Ινδονησία, που βρίσκεται στον λεγόμενο «Δακτύλιο της Φωτιάς» στον Ειρηνικό, παρουσιάζει έντονη σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα.

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.-- Παράταση στους μεθοριακούς ελέγχους στα σύνορα με τη Σλοβακία μέχρι τις 22 Νοεμβρίου ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση της Πολωνίας, στο πλαίσιο της καταστολής της μετανάστευσης. Προχτές αντίστοιχη παράταση είχε ανακοινώσει και η Τσεχία. Το μέτρο αυτό έχει εφαρμοστεί και στην Αυστρία. Εδώ και έναν μήνα «οι έλεγχοι αυτοί έχουν αποτέλεσμα» και ώθησαν τις σλοβακικές αρχές να «ενεργήσουν», σχολίασε ο Πολωνός υφυπουργός Εσωτερικών.

ΟΥΡΟΥΜΤΣΙ.-- Σε λειτουργία τέθηκε προχτές η Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου στην ημιαυτόνομη επαρχία της Σιντζιάγκ της βορειοδυτικής Κίνας, όπου η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι Ουιγούροι. Ο πρόεδρος της περιφερειακής κυβέρνησης, Ερκίν Τουνιγιάζ, εξέδωσε τις απαραίτητες άδειες λειτουργίας για τις τρεις περιοχές της Ζώνης που αφορούν τμήματα του Ουρούμτσι, του Χοργκός αλλά και του Κασγκάρ. Η συνολική έκταση της ζώνης φτάνει τα 180 τετραγωνικά χιλιόμετρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ