Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Τουλάχιστον έξι θύματα από την κακοκαιρία στην Ευρώπη

Τουλάχιστον έξι θύματα άφησε πίσω της η καταιγίδα «Κιαράν» που έπληξε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, μεταξύ άλλων Βέλγιο, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία και Ολλανδία.

Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ, που επικαλούνται την τοπική αστυνομία, τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από την πτώση δένδρου μέσα σε πάρκο στη Γάνδη... Η «Κιαράν» επηρέασε και τη λειτουργία των βελγικών σιδηροδρόμων. Μεταξύ άλλων διακόπηκαν δρομολόγια προς την ακτή της Φλάνδρας, ενώ σταμάτησε και η θαλάσσια κυκλοφορία προς το λιμάνι της Αμβέρσας.

Στη Γαλλία, ένας οδηγός φορτηγού έχασε τη ζωή του στον νομό Εν, βορειοανατολικά του Παρισιού, όταν δένδρο έπεσε πάνω στο φορτηγό του.

Στον νομό Φινιστέρ της Βρετάνης, όπου οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα έως 207 χλμ./ώρα και που καταγράφηκε στο Πουάντ ντι Ραζ, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά. Οι αρχές έσπευσαν να απαγορεύσουν την οδική κυκλοφορία μέχρι νεωτέρας, με τον νομάρχη Αλέν Εσπινάς να δηλώνει: «Επαναλαμβάνω: Μείνετε στο σπίτι». Ακόμα, 1,2 εκατομμύρια νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό, τμήματα της Βρετάνης και της Νορμανδίας έχουν τεθεί σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού για ισχυρούς ανέμους, ενώ το υπόλοιπο της βορειοδυτικής Γαλλίας βρίσκεται σε πορτοκαλί συναγερμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ