Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αλλος ένας πλειστηριασμός ματαιώθηκε με παρέμβαση των σωματείων

Τη ματαίωση ενός ακόμα πλειστηριασμού και τη ρύθμιση των οφειλών σύμφωνα με τις δυνατότητες του οφειλέτη πέτυχε η χτεσινή κινητοποίηση στην «doValue» στην οποία καλούσε το ΠΑΜΕ. Αυτήν τη φορά αντιμέτωπη με το ξεσπίτωμα βρέθηκε δασκάλα, η οποία μετά τη συνάντηση ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στην κινητοποίηση και τόνισε πως δεν πρέπει να είμαστε μόνοι μας σε όλο αυτόν τον αγώνα.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν συνάδελφοι της δασκάλας με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ο Παρθενώνας» και εργαζόμενοι από άλλους κλάδους. Ακόμα το «παρών» έδωσε η Αννα Λαζαρίδου εκ μέρους της ΟΓΕ. Στη συνάντηση με την «doValue» συμμετείχαν μαζί με την δασκάλα τα μέλη της Επιτροπής του ΠΑΜΕ κατά των πλειστηριασμών Εφη Χαλιού και Γιώργος Μπουλούγαρης. Ακόμα ο Σπύρος Μαρίνης, γραμματέας της ΔΟΕ.

Η Βιολέτα Γαλανοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου, αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσματα της συνάντησης και επισήμανε πως κανένας δεν είναι μόνος του, όλοι πρέπει να στηριζόμαστε στη δύναμη του συλλογικού αγώνα και για οτιδήποτε χρειαστεί οποιοσδήποτε τα σωματεία θα είναι στο πλευρό του.

Κινητοποίηση αύριο στην Κυψέλη για την προστασία κατοικίας άνεργης

Από το πρωί της Παρασκευής 3 Νοέμβρη θα βρίσκονται στην οδό Υακίνθου 6-8 στην πλατεία Κυψέλης ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων και Εμπόρων Δήμου Αθήνας και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, για να αποτρέψουν την έξωση άνεργης - πρώην αυτοαπασχολούμενης.

Πιο συγκεκριμένα, για τις 7 π.μ. έχει καθοριστεί το αγωνιστικό ραντεβού, στη μοναδική οικία της γυναίκας που την έχασε για χρέος 40.000 ευρώ. Τα κοράκια της εταιρείας που κατείχε το δάνειο αρνήθηκαν κάθε διακανονισμό και απαιτούσαν εφάπαξ κατάθεση 30.000 ευρώ (!), μόνο και μόνο για να συζητήσουν διακανονισμό, πράγμα εξωπραγματικό για οποιονδήποτε άνεργο. Τη Δευτέρα, δικαστικός κλητήρας της παρέδωσε προειδοποίηση κατάσχεσης.

Ο Σύλλογος απαιτεί την καθολική προστασία της πρώτης κατοικίας, κούρεμα χρεών, διαγραφή τόκων και πανωτοκιών, ρυθμίσεις χωρίς προκαταβολές, να σταματήσουν οι εκβιασμοί στους οφειλέτες, ρυθμίσεις ρεαλιστικές και βιώσιμες με βάση τα σημερινά εισοδήματα των οφειλετών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ