Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
«Από τις εργασίες και τα σπίτια μας δεν πρόκειται να βγούμε»

Αύριο, Παρασκευή, η Γενική Συνέλευση του Σωματείου της Λάρυμνας για τη συνέχεια του αγώνα

Με συλλογικές διαδικασίες και νέα Γενική Συνέλευση, αύριο, Παρασκευή 3 Νοέμβρη, στις 10 π.μ., οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και το Σωματείο τους στο εργοστάσιο στη Λάρυμνα οργανώνουν τη συνέχεια του αγώνα τους για την ενιαία επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ, την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους.

Το Σωματείο, με τις συμβάσεις να λήγουν στο τέλος του έτους, τονίζει στο κάλεσμά του προς τους εργαζόμενους ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό και σημειώνει την ανάγκη κλιμάκωσης της διεκδίκησης και της πίεσης προς την κυβέρνηση.

Ενόψει της Γενικής Συνέλευσης, ο «Ριζοσπάστης» συνομίλησε με τον Παναγιώτη Πολίτη, πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

«Η αποφασιστικότητα των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας να συνεχίσουν τον αγώνα που δίνουν τέσσερα χρόνια τώρα παραμένει υψηλή, παρά την προσπάθεια που κάνουν η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της να σκορπίσουν την απογοήτευση και τη μοιρολατρία. Φάνηκε και από την τελευταία συγκέντρωση που κάναμε στην Αθήνα και από τα μηνύματα που παίρνουμε μπροστά στη Γενική Συνέλευση της Παρασκευής», αναφέρει ο Π. Πολίτης.

Τονίζει επίσης ότι οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία τους δεν πρόκειται να υποχωρήσουν στις επιδιώξεις της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων. «Δεν πρόκειται να τους κάνουμε τη χάρη. Το έχουμε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι από τις εργασίες και τα σπίτια μας δεν πρόκειται να βγούμε. Οι εργαζόμενοι έχουν απορρίψει τα προγράμματα φτώχειας και ανεργίας. Ξέρουμε ότι η ΛΑΡΚΟ είναι "χρυσωρυχείο" και ότι επιδίωξη της κυβέρνησης και των ενδιαφερόμενων "επενδυτών" είναι να πετάξει τους εργαζόμενους έξω από το εργοστάσιο και τα μεταλλεία. Απαιτούμε να επαναλειτουργήσει η ΛΑΡΚΟ, ενιαία, με πρόγραμμα συντήρησης και περαιτέρω εκσυγχρονισμού, με διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και νέες προσλήψεις», επισημαίνει.

Και προσθέτει:

«Μέχρι σήμερα, τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουμε δώσει σκληρές μάχες και έχουμε σταθεί όρθιοι. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε και αυτήν τη φορά τις επιδιώξεις και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Με ενότητα, συσπείρωση στο Σωματείο και συλλογικές διαδικασίες θα πάρουμε τις αποφάσεις μας. Ξέρουμε επίσης ότι και αυτήν τη φορά θα έχουμε στο πλευρό μας την αλληλεγγύη της εργατικής τάξης ολόκληρης της χώρας και είμαστε σίγουροι ότι στο τέλος θα νικήσουμε».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μια γροθιά! Για να καπνίσει πάλι η τσιμινιέρα, για να μην ερημώσει ο τόπος(2024-04-09 00:00:00.0)
Αποφασιστική απάντηση στις διαλυτικές μεθοδεύσεις των κυβερνητικών συνδικαλιστών(2023-06-02 00:00:00.0)
Υπόθεση των εργατών η υπεράσπιση του Σωματείου και της ενότητάς τους(2023-05-06 00:00:00.0)
Νέα σημαντική κατάκτηση από τον αποφασιστικό αγώνα των εργαζομένων(2023-03-08 00:00:00.0)
Με αμείωτη ένταση οι προετοιμασίες για την κλιμάκωση του αγώνα(2023-01-05 00:00:00.0)
Απεργιακός σχεδιασμός με νέα αφετηρία την Πρωτομαγιά(2020-04-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ