Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΒΣΑ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΜΙΚΡΩΝ ΕΒΕ
Αγωνιστικό ραντεβού στις 8 Νοέμβρη ενάντια στη φορολεηλασία

Κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την προστασία του εισοδήματος

Αμεση απάντηση στη νέα φοροκαταιγίδα που φέρνει η κυβέρνηση, στραγγίζοντας ακόμα περισσότερο το εισόδημά τους, ετοιμάζονται να δώσουν οι αυτοαπασχολούμενοι, οι οποίοι βγαίνουν στους δρόμους του αγώνα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι αυτοαπασχολούμενοι της Αττικής οργανώνουν συλλαλητήριο την Τετάρτη 8 Νοέμβρη, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), Ενώσεων και Σωματείων τους. Θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 6.30 μ.μ. και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.

«Αρκετά πληρώσαμε τις αντιλαϊκές πολιτικές κυβερνήσεων - ΕΕ, αρκετά πληρώσαμε για την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων και των μονοπωλίων», τονίζει στην ανακοίνωση - κάλεσμά της η ΟΒΣΑ και προσθέτει ότι οι δηλώσεις της κυβέρνησης συνιστούν «δελτίο φορολογικής θυέλλης».

Απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο, προβάλλοντας αιτήματα όπως: Καμία νέα φορολογική επιβάρυνση, να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επαναφορά του ατομικού αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ, όπως ήταν πριν την κρίση. Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές, ακατάσχετος λογαριασμός για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Μέχρι στιγμής έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση της 8ης Νοέμβρη 4 Ομοσπονδίες και 19 τοπικοί Σύλλογοι και κλαδικά Σωματεία, και πιο συγκεκριμένα:

Ομοσπονδίες: Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Βιοτεχνών Κατεργασίας Ξύλου, Υποδηματοποιών Ελλάδας, Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.

Τοπικοί Σύλλογοι και Ενώσεις Επαγγελματιών: Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών - Εμπόρων Δήμου Αθήνας, Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών - Εμπόρων Μάνδρας - Ελευσίνας, ΕΒΕ Καισαριανής, ΕΒΕ Ηλιούπολης, ΕΒΕ Καλλιθέας, ΕΒΕ Μεταμόρφωσης, Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Ν. Ερυθραίας, ΕΒΕ Αγ. Αναργύρων.

Κλαδικά Σωματεία: Εργολάβων Ηλεκτρικών Εργων (ΣΕΗΕΑ), Εγκαταστατών Υδραυλικών, Επιπλοποιών και Ξυλουργών Καταστηματαρχών, Βιοτεχνών Μετάλλου, Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Μηχανών Αυτοκινήτων (ΣΙΣΕΜΑ), Καταστηματαρχών Κουρέων και Κομμωτών «Η Αδελφότης», Ιδιοκτητών Καθαριστηρίων - Βαφείων και Συναφών Επαγγελμάτων, Βιοτεχνών Υποδηματοποιών (ΣΒΥΑ), Επιδιορθωτών Υποδημάτων, Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Καλλιτεχνών Φωτογράφων (ΕΚΦΑ).

Στη Θεσσαλονίκη

Κινητοποίηση αυτοαπασχολούμενων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Νοέμβρη και στη Θεσσαλονίκη, στις 9 π.μ. στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, με κάλεσμα από τον Σύλλογο Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης.

«Πληρώσαμε και πληρώνουμε πολλά!», σημειώνει ο Σύλλογος και τονίζει ότι «η φορολογία των λαϊκών στρωμάτων αποτελεί το 95% των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια!».

Αναδεικνύει ότι «αυτοί που αιματοκυλούν τον κόσμο, είναι οι ίδιοι που μας σφίγγουν το ζωνάρι κάθε φορά με άλλη δικαιολογία. Είναι η ΕΕ των μονοπωλίων. Είναι οι κυβερνήσεις της χώρας μας, που τα έχουν δώσει όλα. Από την εφαρμογή χιλιάδων αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων, ως και αεροδρόμια και λιμάνια για να σφάζονται οι λαοί και τα μικρά παιδιά στην Παλαιστίνη. Η κυβέρνηση μας χώνει πιο βαθιά σε αυτούς τους σχεδιασμούς και ταυτόχρονα φτωχοποιεί τη ζωή μας ακόμα περισσότερο με τα νέα μέτρα που ετοιμάζει εντός των τειχών!

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Εχουμε ένα κράτος και μια κυβέρνηση εχθρική στα λαϊκά συμφέροντα και πρέπει να πάρουν απάντηση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεκάδες οι αποφάσεις συμμετοχής από μικρούς ΕΒΕ(2022-11-05 00:00:00.0)
Με νέα κινητοποίηση απαιτούν μέτρα προστασίας της υγείας και του εισοδήματος(2021-03-20 00:00:00.0)
Κλείνουμε τα μαγαζιά μας και συμμετέχουμε στην απεργία!(2017-05-13 00:00:00.0)
Οι ΕΒΕ φωνάζουν «παρών»!(2014-10-16 00:00:00.0)
Μαζικά και δυναμικά στην απεργία(2011-10-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ