Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Σήμερα η κινητοποίηση στη Νέα Ιωνία

Συγκέντρωση ενάντια στο μακελειό στην Παλαιστίνη και στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο διοργανώνουν σήμερα, Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ. στη Νέα Ιωνία, στην πλατεία Σημηριώτη, σωματεία και φορείς της Βορειοδυτικής Αθήνας. Πρόκειται για σωματεία και φορείς της περιοχής που είχαν πάρει απόφαση συμμετοχής στην αντιφασιστική συγκέντρωση την ίδια μέρα, ως απάντηση στην «πανευρωπαϊκή φασιστική σύναξη», η οποία είχε οριστεί στο Νέο Ηράκλειο. Η φασιστική φιέστα εντέλει απαγορεύτηκε από την κυβέρνηση έστω και καθυστερημένα μετά τη λαϊκή κατακραυγή και αντίδραση.

Τα σωματεία και οι φορείς της περιοχής τονίζουν ότι διαδηλώνουν «γιατί έχουμε διαλέξει σωστή πλευρά: Είμαστε με το δικαίωμα του λαού της Παλαιστίνης να αποκτήσει πατρίδα και καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που έχει μπλέξει μέχρι τα μπούνια τη χώρα μας στον πόλεμο».

Απαιτούν να σταματήσει τώρα η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κατοχικό κράτος του Ισραήλ, να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας στο μακελειό, να υλοποιηθούν οι σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ και της ελληνικής Βουλής που προβλέπουν την ίδρυση ανεξάρτητου κράτους στην Παλαιστίνη, τις οποίες όλες οι κυβερνήσεις έχουν φροντίσει διαχρονικά να τις θάψουν.

Τα σωματεία παράλληλα καλούν τον λαό και τη νεολαία «να επαγρυπνούν ενάντια στο "αυγό του φιδιού" που το αμολάνε όποτε θέλουν να φοβίσουν τον λαό».

Στη σημερινή κινητοποίηση καλεί και η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ