Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν μας σταματούν. Νίκη στον λαό της Παλαιστίνης!

Κατήγγειλαν την κυβέρνηση για την αναίτια επίθεση στην πορεία στην ισραηλινή πρεσβεία

RIZOSPASTIS

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πραγματοποίησαν χτες το ΠΑΜΕ και εργατικά σωματεία, καταγγέλλοντας την αναίτια και απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων ασφαλείας στους διαδηλωτές που διατράνωναν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό το βράδυ της Τετάρτης έξω από την ισραηλινή πρεσβεία. Θυμίζουμε ότι στην προχτεσινή μεγαλειώδη συγκέντρωση η κυβέρνηση, κρίνοντας προφανώς ότι ήταν ώρα να δώσει τα διαπιστευτήριά της στο κράτος του Ισραήλ, στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να επιτεθούν «στο ψαχνό» ενάντια σε οικογένειες, παιδιά σε καροτσάκια, γυναίκες, ψεκάζοντάς τους με χημικά και χτυπώντας τους με κρότου - λάμψης. Ολα αυτά «εν ψυχρώ», αφού δεν είχε σημειωθεί η παραμικρή αψιμαχία με τους οπλισμένους σαν «αστακούς» αστυνομικούς, ούτε και χρειαζόταν, όπως φάνηκε, για να βάλουν κυβέρνηση, αστυνομία και προφανώς και η πρεσβεία το σχέδιό τους σε εφαρμογή, προσπαθώντας - χωρίς επιτυχία - να διαλύσουν το μεγαλειώδες συλλαλητήριο. Στη χτεσινή κινητοποίηση οι συγκεντρωμένοι άνοιξαν πανό του ΠΑΜΕ μπροστά από την είσοδο του υπουργείου στην Κατεχάκη με το σύνθημα «Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν μας σταματούν. Νίκη στον λαό της Παλαιστίνης», φωνάζοντας παράλληλα συνθήματα ενάντια στην τρομοκρατία και στο χτύπημα των κινητοποιήσεων, όπως «Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις», «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει» και «Πάλη οργανωμένη, πάλη ταξική, αυτή είναι η απάντηση στην καταστολή». Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν μαζικά νεολαίοι και μέλη εργατικών σωματείων, ενώ από την ντουντούκα ακούγονταν αποσπάσματα από το κάλεσμα του ΠΑΜΕ στην κινητοποίηση. Ακόμα, καταγγέλθηκε η προσπάθεια της αστυνομίας να εκφοβίσει μαθητές του ΕΠΑΛ Λαυρίου, οι οποίοι με απόφαση του 5μελούς τους συμβουλίου είχαν αναρτήσει πανό με σύνθημα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας, αντιπροσωπεία συνδικάτων συναντήθηκε με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., καθώς η πολιτική ηγεσία ήταν απούσα... Μετά τη συνάντηση ο Γιάννης Αναγνώστου, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμου Αθήνας, σημείωσε: «Κάνουμε ξεκάθαρο σε όλους τους τόνους, προς την κυβέρνηση και όλους τους μηχανισμούς τους, ότι δεν θα ανεχθούμε καμία αστυνομία να παίρνει το μέρος της ισραηλινής πρεσβείας και να χτυπάει αναίτια μια τεράστια διαδήλωση. Δεν θα ανεχθούμε το επόμενο διάστημα να χτυπιούνται κινητοποιήσεις, απεργιακοί αγώνες.

Θα στηρίξουμε ακόμα πιο δυναμικά στους χώρους δουλειάς, στις σχολές, στα σχολεία, στις γειτονιές, τη θέση ότι είμαστε στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού, θα συνεχίσουμε, δεν φοβόμαστε ό,τι μέτρα και να πάρουν. Ο παλαιστινιακός λαός έχει το δίκιο με το μέρος του, δικαιούται να έχει κράτος στα σύνορα του '67, θα είμαστε για πάντα στο πλευρό των Παλαιστινίων και όλων των λαών που μάχονται για την ελευθερία τους, για το δικαίωμα να έχουν το δικό τους κράτος.

Καλούμε να δυναμώσει η αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης και σε όσους σηκώνουν το κεφάλι, αγωνίζονται και διεκδικούν».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ