Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ «ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΣ» ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Οι φοιτητές να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό

Καταγγελία για τη στάση της ΔΑΠ και άλλων παρατάξεων έναντι του συλλαλητηρίου αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης

Eurokinissi

Τη στάση των ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΔΙΚΤΥΟ και ΕΑΑΚ στις συνεδριάσεις των ΔΣ των φοιτητικών συλλόγων της Αθήνας για το μεγάλο προχτεσινό συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης καταγγέλλουν οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ», καλώντας όλους τους φοιτητές «που θέλουν να είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό».

Αναφέρεται συγκεκριμένα στην καταγγελία:

«Την ώρα που όλος ο πλανήτης είναι συγκλονισμένος από την πρωτοφανή ισραηλινή βομβαρδιστική επίθεση στο Νοσοκομείο στη Γάζα με τους εκατοντάδες αμάχους (κυρίως γυναίκες και παιδιά) νεκρούς, η στάση της ΔΑΠ και των άλλων παρατάξεων στα ΔΣ των φοιτητικών συλλόγων πρέπει να γίνει κριτήριο για κάθε φοιτητή!

Η παράταξη της ΔΑΠ με επίσημη τοποθέτησή της στηρίζει το ισραηλινό κράτος - δολοφόνο, όπως και η κυβέρνησή της, την εμπλοκή της χώρας στο αιματοκύλισμα του λαού της Παλαιστίνης, αναπαράγοντας όλα τα άθλια ψέματα και fake news που αποκαλύπτονται καθημερινά (...) Τη μέρα που θα μείνει στην Ιστορία ως μια από τις πιο φρικιαστικές δολοφονικές ενέργειες του 21ου αιώνα, η ΝΔ και η ΔΑΠ ήταν με τους δολοφόνους!

Η παράταξη ΔΙΚΤΥΟ του ΣΥΡΙΖΑ ήταν απούσα από τα ΔΣ που συζήτησαν το συγκεκριμένο θέμα! Δεν μας προξενεί εντύπωση μετά την κατάπτυστη ανακοίνωση - "ξέπλυμα" του ΣΥΡΙΖΑ στο κράτος - δολοφόνο Ισραήλ που συνεχίστηκε με την επίσκεψη στήριξης στον Ισραηλινό πρέσβη στην Αθήνα. Πόσο ξεφτίλα πια;

Από κοντά και η ΠΑΣΠ, που μάλιστα στο Πάντειο καταψήφισε τη συγκέντρωση αλληλεγγύης. Με τη λογική των "ίσων αποστάσεων", την εξίσωση του θύτη με το θύμα, τελικά στηρίζει την πολιτική που δολοφονεί τον Παλαιστινιακό λαό, την εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή, φτάνοντας στο σημείο να αρνηθεί ακόμα και την καταδίκη της. Φαίνεται έχουν επιλεκτική ευαισθησία για τους αμάχους... και δεν συγκινήθηκαν από το έγκλημα πολέμου στο Νοσοκομείο στη Γάζα.

Απαράδεκτη και προσβλητική ήταν η στάση των δυνάμεων των ΕΑΑΚ. Με τεράστιες αναίτιες καθυστερήσεις στη συνεδρίαση των ΔΣ για ένα τόσο σοβαρό θέμα, τελικά καταψήφισαν το μεγάλο συλλαλητήριο! Μάλιστα, έφτασαν στο σημείο στον Φοιτητικό Σύλλογο των Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ να σκίσουν επιδεικτικά το ψήφισμα!

Η στάση τους να βρεθούν απέναντι στο μεγάλο κύμα από διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης εξηγείται, αφού μας ενημέρωσαν ότι είναι λάθος ο Παλαιστινιακός λαός να έχει δικό του ανεξάρτητο κράτος, αλλά πρέπει να παλέψει για ένα ενιαίο κράτος (!), δηλαδή να νομιμοποιηθεί η κατοχή του Ισραήλ με τη στήριξη του ΝΑΤΟ! Πρόκειται για προσβολή των εκατοντάδων χιλιάδων νεκρών Παλαιστινίων, των σκληρών αγώνων που έχουν υπογραφεί με το αίμα του εδώ και τόσες δεκαετίες, που το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα σε όλο τον κόσμο έχει κάνει σύμβολο ενός λαού που δεν παραδίδεται από το δίκιο του!

Καλούμε όλους τους φοιτητές που θέλουν να είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ