Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στο νέο σφαγείο!

Ο Παλαιστινιακός λαός δεν είναι μόνος! Αυτό το μήνυμα στάλθηκε και από τη μαζική συγκέντρωση εργαζομένων, νεολαίας, λαϊκού κόσμου, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία 23ηςΜαρτίου στην Καλαμάτα, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Μεσσηνίας, συνδικάτων και λαϊκών φορέων, χτες το βράδυ.

Τα συνθήματα όπως «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», αλλά και οι απαιτήσεις να σταματήσει τώρα το αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού από την επιθετικότητα του Ισραήλ με τις πλάτες ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, να επιστρέψει άμεσα η ελληνική φρεγάτα «Ψαρά» από τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που μόνο κινδύνους δημιουργούν και για τον λαό και τη νεολαία της, ακούστηκαν δυνατά στην πόλη και πέρα από αυτή.

«Μαμά πώς γράφεται η ειρήνη; - Με αγώνες παιδί μου», ανέφερε στο πανό του ο Σύλλογος για τα δικαιώματα της γυναίκας Καλαμάτας (μέλος της ΟΓΕ), μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα. Οι συμμετέχοντες καλούσαν ταυτόχρονα σε συνέχιση του αγώνα και για τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ, άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές, αλλά και καμία συμμετοχή της Ελλάδας στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, καθώς και να αναγνωριστεί το παλαιστινιακό κράτος σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής από το 2015.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με απαγγελία ποιήματος από τον ηθοποιό - σκηνοθέτη Κώστα Χαλκιά, ενώ ακολούθησε από την Λυδία Αϊζενμπαχ ανάγνωση κειμένου της, η οποία είναι γεωπόνος, φλαουτίστα, παλαιστινιακής καταγωγής, κάτοικος δεύτερης γενιάς της πόλης. Ακούστηκαν επίσης αντιπολεμικά τραγούδια από την Μαρία Μαριάννα, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε Σύρος μετανάστης δεύτερης γενιάς, κάτοικος της πόλης. Η κεντρική ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον Δημήτρη Οικονομάκο, μέλος της Επιτροπής Ειρήνης, δημοτικό σύμβουλο Καλαμάτας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Το «παρών» έδωσε, τέλος, πολυμελής αντιπροσωπεία της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα της, Θοδωρή Μπολέτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ