Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
Τρίωρες στάσεις εργασίας ενάντια στις απολύσεις εργαζομένων στην καθαριότητα

Σε τρίωρες στάσεις εργασίας (7 π.μ. - 10 π.μ.) κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, ξεκινώντας από σήμερα, προχωρά ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών, απαιτώντας να μην προχωρήσουν οι απολύσεις 90 συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν τέλος του μήνα.

Μετά από Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε το Σωματείο από κοινού με τους εργαζόμενους στον χώρο, αποφασίστηκε επίσης να πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις στην Πρυτανεία, προκειμένου να μην προχωρήσει η παραχώρηση της καθαριότητας σε εταιρεία - εργολάβο.

Οι εργαζόμενοι που κινδυνεύουν να μείνουν στον δρόμο εργάζονται στον χώρο εδώ και χρόνια με συμβάσεις εργασίας - ομηρίας, που ανανεώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ οι ίδιοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

«Η λύση είναι μία και μοναδική. Εξω οι εργολάβοι από τα πανεπιστήμια με νομοθετική ρύθμιση και ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα, που στοιχίζουν πολύ λιγότερα χρήματα, και οι εργαζόμενοι ξεφεύγουν από τα νύχια των εργολάβων», τονίζουν σωματείο και εργατοϋπάλληλοι της καθαριότητας, απαιτώντας μεταξύ άλλων: Παράταση των συμβάσεων των συγκεκριμένων εργαζομένων του Πανεπιστημίου Πατρών χωρίς τον όρο ότι με την υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης απολύονται, να μην παραδοθεί η καθαριότητα στους εργολάβους, να ακυρωθούν οι διαγωνισμοί για την καθαριότητα στο Ιδρυμα, μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

«Δεν μπορεί να είναι ανεκτή η μερική δουλειά, τα μερικά δικαιώματα, η μερική ζωή. Καμία αναμονή! Οργανώνουμε τώρα τον αγώνα μας για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, τη ζωή που μας αξίζει!», καταλήγει ο Σύλλογος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ