Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Από την πρώτη μέρα αγωνιστικά για άμεσες λύσεις στα προβλήματα

Από τις πρώτες κιόλας μέρες οι φοιτητικοί σύλλογοι οργανώνουν σειρά από κινητοποιήσεις και δράσεις, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που με το άνοιγμα των σχολών είναι εκρηκτικά. Οπως χαρακτηριστικά λένε, «αν δεν παλέψουμε δεν θα μπορούμε να σπουδάσουμε». Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκαν μία σειρά δράσεις διεκδίκησης και ενημέρωσης.

Κινητοποίηση για δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές πραγματοποίησαν χτες στη φοιτητική λέσχη του Πανεπιστημίου οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στο Πανεπιστήμιο Πειραιά που έκλεισαν τα ταμεία της λέσχης, εξασφαλίζοντας δωρεάν σίτιση στους φοιτητές. Οπως σημειώνουν, «για ακόμα μια χρονιά δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης της κάρτας σίτισης, με αποτέλεσμα πολλοί φοιτητές και ιδιαίτερα πρωτοετείς ενώ δικαιούνται δωρεάν σίτιση, να αναγκάζονται να πληρώνουν». Οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» τονίζουν παράλληλα ότι «ενώ έχει ήδη γίνει παρέμβαση στην πρυτανεία για το ζήτημα και ενώ υπήρξε δέσμευση ότι μέχρι να εκδοθούν οι κάρτες δεν θα πληρώνει κανείς, στη σίτιση συνεχίζουν να ζητάνε λεφτά!».

Αντίστοιχη δυναμική κινητοποίηση για να εξασφαλιστεί δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές έγινε στις σχολές Υγείας στο ΕΚΠΑ. Οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική» έκλεισαν συμβολικά τα ταμεία και όλοι οι πρωτοετείς φοιτητές έφαγαν δωρεάν.


Παρεμβάσεις έγιναν στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, όπου από την πρώτη μέρα λειτουργίας του φάνηκαν και οι συνέπειες της υποχρηματοδότησης, με ενδεικτικό ότι σε πολλά τμήματα δεν πραγματοποιήθηκαν μαθήματα λόγω έλλειψης καθηγητών. Μάλιστα, στο τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στη Διοίκηση για το μάθημα που ακυρώθηκε λόγω έλλειψης καθηγητή. Η απάντηση ήταν ότι τα μαθήματα θα ξεκινήσουν από... Νοέμβρη. Οι φοιτητές απαίτησαν άμεσα να προσληφθεί καθηγητής και να καλυφθούν άμεσα συνολικά όλα τα κενά σε προσωπικό. Ο Φοιτητικός Σύλλογος Σχολής Μηχανικών οργάνωσε πλατιά ενημέρωση των φοιτητών για τα δικαιώματά τους στο Πανεπιστήμιο και πραγματοποίησε πολύμορφες δράσεις καλωσορίσματος των πρωτοετών φοιτητών.

Κινητοποίηση για να μπει τέλος στην κατάσταση με τη χωρητικότητα στα αμφιθέατρα πραγματοποιήθηκε στο Πάντειο. Οπως περιγράφουν φοιτητές, καθημερινά δεκάδες από αυτούς κάθονται στο πάτωμα και στα πεζούλια των παραθύρων γιατί δεν υπάρχουν θέσεις να καθίσουν για να παρακολουθήσουν το μάθημά τους! Οι φοιτητές απαίτησαν να λυθεί άμεσα το ζήτημα, να αξιοποιηθούν άλλες αίθουσες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ