Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
Και οι καλλιτέχνες στην οργάνωση και την αλληλεγγύη

Πρωτοβουλίες από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο

Στη συνοικία του Αγίου Θωμά στη Λάρισα, που χτυπήθηκε ανελέητα από τις καταστροφικές πλημμύρες και την έλλειψη έργων προστασίας, περιόδευσε τη Δευτέρα κλιμάκιο του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Εγινε συνάντηση με την Επιτροπή Αγώνα Πλημμυροπαθών της συνοικίας, ενώ ακολούθησε ανοιχτή συνέλευση του Παραρτήματος Λάρισας του ΠΜΣ στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, με τη συμμετοχή του Κώστα Σταυρόπουλου, γενικού γραμματέα της διοίκησης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Τη συζήτηση απασχόλησαν οι συνέπειες της καταστροφής στη Θεσσαλία και το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων με το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο. Επίσης, περιγράφηκε γλαφυρά η καθημερινή μάχη της μεγάλης πλειοψηφίας των καλλιτεχνών για το μεροκάματο, η ανάγκη υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σε μια σειρά χώρους.

Τον τόνο στη συζήτηση έδωσε το ερώτημα «Πόσο κοστίζει μια ανθρώπινη ζωή;» καθώς και τα συμπεράσματα από την πολιτική που βάζει απέναντι τις ανάγκες των εργαζομένων για τα κέρδη των λίγων και ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, με τη στήριξη δημοτικών και περιφερειακών αρχών.

Ακόμη αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι δράσεις αλληλεγγύης καθώς και νέες αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα οργανωθούν με βάση τις εξελίξεις, με την προοπτική να γίνει μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στη Λάρισα.

Στο ίσιο πλαίσιο, την Κυριακή 24 Σεπτέμβρη, θα στηριχτεί η πρωτοβουλία που παίρνουν οι μπάντες Basement Brothers, Telma, Leatherhead, High Voltage οργανώνοντας Live στις 20.30 στο Skyland, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την αγορά ειδών ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ