Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΣΑΠΠ
Παρουσίασε το ντοκιμαντέρ «ΧΑΟΣ» για τα προβλήματα των παικτών

Η σημαντική πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών/τριών αναδεικνύει τη στυγνή πραγματικότητα της πλειοψηφίας των παικτών στη SL2, προκαλώντας αίσθηση

Eurokinissi

Την επίσημη παρουσίαση του σπουδαίου ντοκιμαντέρ που αφορά τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές της Super League 2 πραγματοποίησε το βράδυ της Δευτέρας ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών - Ποδοσφαιριστριών (ΠΣΑΠΠ). Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο Θοδωρής Λιάππης, υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ.

Υπό τον τίτλο «Πρωτάθλημα Δεύτερης Κατηγορίας - ΧΑΟΣ», το ντοκιμαντέρ, που είναι χωρισμένο σε 3 μέρη, παρουσιάζει τις τραγικές και εκτός ορίων καταστάσεις που υποχρεώνεται να ζήσει η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών της δεύτερης επαγγελματικής ποδοσφαιρικής κατηγορίας στη χώρα μας. Τα όσα αποκαλύπτονται προκαλούν αίσθηση, όπως φάνηκε ήδη πριν από λίγες βδομάδες, όταν δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ΠΣΑΠΠ το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ. Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, σκοπός του εγχειρήματος ήταν να περιγραφεί «σε πρώτο πλάνο» η στυγνή πραγματικότητα που επικρατεί σήμερα στη δεύτερη ποδοσφαιρική κατηγορία, χωρίς να ωραιοποιούνται καταστάσεις και φέρνοντας σε ρόλο πρωταγωνιστή τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Αυτούς που, όπως αποκαλύπτουν οι μαρτυρίες στο ντοκιμαντέρ, δεν έχουν να φάνε, ζουν σε άθλιες συνθήκες, δεν έχουν τα βασικά για την προπόνησή τους, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις βλέψεις τους προκειμένου να ζήσουν την οικογένειά τους και όχι σε βάρος της.

Μιλώντας στην επίσημη παρουσίαση του ντοκιμαντέρ ο πρόεδρος του ΠΣΑΠΠ, Γιώργος Μπαντής, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στην υλοποίηση του ντοκιμαντέρ, αναφέρθηκε στους στόχους της δημιουργίας του. Στάθηκε επίσης στον φόβο που υπάρχει από πλευράς ποδοσφαιριστών να μιλήσουν για τις δυσκολίες που βρίσκουν απέναντί τους, αλλά και στην αδικία που βιώνουν. «Αποφασίσαμε να μεταφέρουμε το ΧΑΟΣ σε εικόνα, προς όλους, έτσι ώστε κανένας να μην μπορεί να πει ότι δεν γνώριζε τι γινόταν στη Super League 2 τα προηγούμενα χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά. Και μίλησε για τις μέχρι τώρα προσπάθειες της διοίκησης του ΠΣΑΠΠ να παρουσιάσει τα προβλήματα, μέσω παρεμβάσεων, ανακοινώσεων και ενημέρωση των αρμοδίων, χωρίς όμως να «ιδρώσει το αυτί τους», όπως είπε καυστικά. Επεσήμανε δε ότι στόχος του Συνδέσμου δεν ήταν να προκαλέσει ...χάος, αλλά προσπάθεια αυτό να μετατραπεί σε όραμα προκειμένου να αλλάξουν οι καταστάσεις.

Από την πλευρά του ο Κώστας Παπαδόπουλος, πρώην παίκτης με χρόνια εμπειρίας στα γήπεδα της β' κατηγορίας και νυν υπεύθυνος ανδρικού ποδοσφαίρου του ΠΣΑΠΠ, αναφέρθηκε στα προβλήματα και τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές της κατηγορίας σε καθημερινό επίπεδο, ενώ στάθηκε ειδικά στο σημαντικό θέμα της ασφάλισης των παικτών, η οποία είναι ανύπαρκτη. Παρουσιάζοντας μάλιστα και τις προσωπικές του εμπειρίες, αποκάλυψε ότι υποχρεώθηκε να σταματήσει το ποδόσφαιρο μετά από σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του, καθώς, όντας ανασφάλιστος, τα χειρουργεία που χρειαζόταν ήταν ιδιαίτερα κοστοβόρα. Κλείνοντας ευχαρίστησε τον ΠΣΑΠΠ για την οικονομική στήριξη που του παρείχε, μέσω εράνου που πραγματοποίησε ανάμεσα στα μέλη του.

Το τρία μέρη του ντοκιμαντέρ του ΠΣΑΠΠ θα προβάλλονται στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου, psapp.gr.

Το «ΧΑΟΣ» στο 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»

Το ντοκιμαντέρ του ΠΣΑΠΠ, «Πρωτάθλημα Δεύτερης Κατηγορίας - ΧΑΟΣ», θα βρεθεί στο επίκεντρο της ενδιαφέρουσας εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Αθλητικό Στέκι στον χώρο του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στο Πάρκο «Αντ. Τρίτσης». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ, αύριο Πέμπτη στις 19.30, και περιλαμβάνει την προβολή του ντοκιμαντέρ και συζήτηση με τοποθετήσεις για τα προβλήματα των παικτών στις μικρότερες κατηγορίες, από μέλη του ΠΣΑΠΠ, αθλητικογράφους και μέλη ερασιτεχνικών σωματείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ