Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΑΣ
Να ληφθούν αποφάσεις για πολύμορφη δράση και απεργιακή κλιμάκωση

Και στην ΑΔΕΔΥ κατατέθηκε σχετική πρόταση, μετά τη ΓΣΕΕ και το ΕΚΑ

Την άμεση σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και τη λήψη αποφάσεων για την οργάνωση του αγώνα με απεργία και άλλες κινητοποιήσεις σε συντονισμό με συνδικαλιστικές οργανώσεις του ιδιωτικού τομέα, ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, ζήτησε η «Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση».

Στο σχετικό αίτημά τους οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ αναφέρουν:

«Εκατόν σαράντα χρόνια από την εξέγερση των εργατών του Σικάγου, η κυβέρνηση φέρνει σε νομοσχέδιο την εργασία των 13 ωρών μέσα στα χρονικά όρια της 24ωρης μέρας.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που δόθηκε για διαβούλευση και με το οποίο ενσωματώνεται στο ελληνικό δίκαιο η Οδηγία της ΕΕ 2019/1152, ολοκληρώνει το έγκλημα της κατάργησης βασικών και στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων γυρίζοντάς μας έναν αιώνα πίσω, νομιμοποιώντας τη διαμορφωμένη εργασιακή ζούγκλα.

Ερχεται να συμπληρώσει τον εκτρωματικό νόμο Χατζηδάκη και να "ελαστικοποιήσει" ακόμα περισσότερο τις σχέσεις εργασίας, να αυξήσει την εντατικοποίηση και να μετατρέψει σε ποινικό αδίκημα το δικαίωμα στην περιφρούρηση της απεργίας, με την απειλή ακόμα και φυλάκισης.

Θεωρώντας ότι το νομοσχέδιο αφορά ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ότι οι ανατροπές που επιχειρούνται στα Εργασιακά δεν κάνουν διακρίσεις, ότι δημόσιος και ιδιωτικός τομέας είναι "συγκοινωνούντα δοχεία", ζητάμε τη σύγκληση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και τη λήψη αποφάσεων για την οργάνωση του αγώνα με απεργία και άλλες κινητοποιήσεις σε συντονισμό με συνδικαλιστικές οργανώσεις του ιδιωτικού τομέα».

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη αγωνιστική πρόταση για άμεση συνεδρίαση του οργάνου έχουν καταθέσει οι εκλεγμένοι της ΔΑΣ στη ΓΣΕΕ.

Επίσης οι συνδικαλιστές της ΔΑΣ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας έχουν καλέσει σε άμεση συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, συνοδεύοντας την πρότασή τους με σχέδιο κλιμάκωσης πολύμορφης αγωνιστικής δράσης και απεργιακής κινητοποίησης. Να σημειωθεί ότι η ΔΑΣ έχει καταγγείλει τη στάση των παρατάξεων της ΝΔ (ΔΑΚΕ, ΕΝΟΤΗΤΑ), του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΚΕ) και του ΣΥΡΙΖΑ (ΕΜΕΙΣ - ΑΡΚΙ), αφού στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, την Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη, αρνήθηκαν την πρόταση για οργάνωση της ενημέρωσης και της απάντησης των εργαζομένων της Αθήνας στο αντεργατικό νομοσχέδιο, με το πρόσχημα ότι δεν έχει συνεδριάσει ακόμα η ΓΣΕΕ. Με τη στάση αυτή επιτρέπουν στην κυβέρνηση να συνεχίζει ανενόχλητη τον προπαγανδιστικό της μονόλογο και να παρουσιάζει ως ρυθμίσεις υπέρ των εργαζομένων τα νέα βάρβαρα μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ