Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2023 - Κυριακή 3 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΖΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΟΛΕΘΡΟ

Το νέο τερατούργημα, που συνεχίζει την επίθεση στους όρους δουλειάς και ζωής των εργαζομένων, κατήγγειλαν συνδικάτα με την παράσταση διαμαρτυρίας που οργάνωσαν το πρωί της Παρασκευής έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Με τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ανέδειξαν τις βασικές πλευρές του νομοσχεδίου του υπουργείου, που βρίσκεται σε διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης, και κάλεσαν σε πρωτοβουλίες ενημέρωσης και συζήτησης στους χώρους δουλειάς, σε οργάνωση του αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο και στις ρυθμίσεις του.

Στην εισηγητική ομιλία ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, παρουσίασε μία προς μία τις αντεργατικές αιχμές του νομοθετήματος, αλλά και τα προκλητικά επιχειρήματα με τα οποία η κυβέρνηση παρουσιάζει την επέκταση της εργασιακής ζούγκλας και την ποινικοποίηση της απεργίας ως ρυθμίσεις που ευνοούν τους εργαζόμενους. Ακολούθησαν παρεμβάσεις συνδικαλιστών, οι οποίοι σκιαγράφησαν το τοπίο που επικρατεί στους κλάδους τους και την επιδείνωση που απειλεί να φέρει το νέο νομοσχέδιο.

Από το βήμα της παρέμβασης τα σωματεία κάλεσαν σε συμμετοχή στη μεγάλη σύσκεψη που οργανώνουν την Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη, στο θέατρο στον χώρο των πρώην Λιπασμάτων Δραπετσώνας, καθώς και στο συλλαλητήριο το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ