Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2023 - Κυριακή 3 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις ενάντια στην εγκατάσταση LNG

Από την κινητοποίηση στο λιμάνι του Κρόνου το πρωί της Παρασκευής
Από την κινητοποίηση στο λιμάνι του Κρόνου το πρωί της Παρασκευής
Συνέχεια στις κινητοποιήσεις έδωσαν σωματεία και φορείς της Ελευσίνας την Παρασκευή το πρωί στο λιμάνι του Κρόνου ενάντια στην εγκατάσταση μονάδας αποθήκευσης και μεταφοράς LNG στην περιοχή. Είχε προηγηθεί δυναμική διαδήλωση την Τετάρτη στους δρόμους της πόλης, που οργάνωσαν οι εξής φορείς: Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής - Παράρτημα Θριασίου, Σωματείο Εργαζομένων ΓΝΕ «Θριάσιο», Ενωση ΕΒΕ Ελευσίνας - Μάνδρας, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας, Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μάνδρας, Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας (μέλος της ΟΓΕ), Ενωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ελευσίνας, Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας, Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Δυτικής Αττικής «Κώστας Βάρναλης».

Παρά τη ματαίωση, για την ώρα, της έναρξης μεταφοράς LNG, τα σωματεία διαμηνύουν ότι παραμένουν σε επαγρύπνηση και ότι θα κλιμακώσουν με νέες κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.

Στη συγκέντρωση απήθυνε χαιρετισμό ο Μανώλης Βαρδαβάκης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Θριάσιο», μεταφέροντας την απαίτηση των εργαζομένων και των φορέων τους να μην επιβαρυνθεί η περιοχή με άλλη μια επικίνδυνη εγκατάσταση: «Ενώ βλέπουμε γύρω μας τεράστιες μονάδες παραγωγής Ενέργειας και τους μονοπωλιακούς ομίλους, ρυπαίνοντας ανεξέλεγκτα, να βγάζουν αμύθητα πλούτη, εμείς τρέμουμε πλέον να ανοίξουμε έναν λογαριασμό ρεύματος και είμαστε απροστάτευτοι απέναντι στον κίνδυνο ενός μεγάλου βιομηχανικού ατυχήματος. Εμείς είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να προστατέψουμε τη ζωή μας. Παίρνουμε άμεσα την κατάσταση στα χέρια μας και προχωράμε σε μαζικό αγώνα».

Στην κινητοποίηση παρευρέθηκε επίσης ο Κώστας Κώνστας, δημοτικός σύμβουλος Ελευσίνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και υποψήφιος δήμαρχος, ο οποίος μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ τόνισε ανάμεσα σε άλλα: «Για εμάς δεν υπάρχει χώρος για κανέναν εφησυχασμό. Το έδειξε άλλωστε αυτό και το τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας, μόλις προχθές, όπου επίσης ο λαός των Μεγάρων ήρθε εδώ να δηλώσει την αντίθεσή του στα αντίστοιχα σχέδια για τη Νέα Πέραμο, όπου η διοίκησή του φανέρωσε ότι το θέμα είναι ανοιχτό, να πάει είτε εδώ είτε στη Νέα Πέραμο.

Τα σωματεία, και εμείς ως "Λαϊκή Συσπείρωση" στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα ότι πουθενά στο Θριάσιο δεν πρέπει να εγκατασταθεί. Ο κίνδυνος είναι τεράστιος και αυτό φάνηκε και από τα τελευταία περιστατικά, όπως το ατύχημα στην Εθνική Οδό με το βυτιοφόρο που ήταν γεμάτο φυσικό αέριο. Είδαμε τι προβλήματα προέκυψαν, δείχνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο από το κράτος, από την κυβέρνηση, από την Τοπική Διοίκηση για την αντιμετώπιση τέτοιων συμβάντων. Πόσο μάλλον φάνηκε και στην περιοχή μας σε αντίστοιχες φωτιές, και το 2021 και αυτό το καλοκαίρι που πέρασε, δίπλα σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, που και εκεί είδαμε ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο αντιμετώπισης τέτοιων συμβάντων».

Και κατέληξε: «Καλούμε τον λαό της πόλης, της περιοχής του Θριασίου, να δώσει αυτήν τη μάχη ενωμένος, στοιχισμένος πίσω από τα συμφέροντα τα δικά του, δηλαδή την ίδια του τη ζωή και τη ζωή των παιδιών του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ