Τρίτη 8 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Ομολογούν το αλισβερίσι τους στην Τοπική Διοίκηση, αλλά και τον σκοπό του...

Στην Πάτρα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συμπράττουν απέναντι στον κομμουνιστή δήμαρχο Κ. Πελετίδη

Δυο σχεδόν μήνες πριν τις τοπικές εκλογές, τα αστικά κόμματα αυτοαποκαλύπτονται σχετικά με τις προθέσεις και τους σκοπούς τους, στο έδαφος της στρατηγικής σύμπλευσής τους και σε δήμους και περιφέρειες. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα δεν κρατούν καν τα προσχήματα! Γράφει για παράδειγμα εφημερίδα που στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ: «Στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί και η Πάτρα,όπου εκεί στηρίζει από κοινού με το ΠΑΣΟΚ τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου της πόλης, Βασίλη Αϊβαλή, με στόχο να τελειώσει η "δυναστεία" Πελετίδη που κρατάει εδώ και δύο θητείες». Αυτό δηλαδή που έρχονται τώρα να ομολογήσουν, ότι ζητούμενο του ΣΥΡΙΖΑ είναι να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ για να στήσουν κοινό μέτωπο κατά του κομμουνιστή δημάρχου Κώστα Πελετίδη, το είχαν προετοιμάσει από πριν τις βουλευτικές εκλογές.

Μάλιστα υπάρχουν βιντεοσκοπημένα και τα πειστήρια του «προξενιού»: Η συνάντηση των εκπροσώπων και των τριών κομμάτων, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, κατά την οποία ακούγεται ο εκπρόσωπος της ΝΔ να καλεί τους άλλους δύο σε κοινό μέτωπο στον δεύτερο γύρο απέναντι στον Πελετίδη, προκειμένου να αποσπάσουν τον δήμο από τα χέρια της αγωνιστικής δημοτικής αρχής.

Η σύμπλευση γίνεται πλήρης ταύτιση

Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σε δήλωσή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», για το θέμα των τοπικών εκλογών και τις διεργασίες στα αστικά κόμματα, αναφέρει:

«Η έντονη ονοματολογία που εξελίσσεται στα κόμματα του συστήματος ενόψει δημοτικών / περιφερειακών εκλογών δεν μπορεί να κρύψει την ουσιαστική σύμπλευσή τους στην ακολουθούμενη πολιτική, η οποία σε επίπεδο Τοπικής Διοίκησης μετατρέπεται σε πλήρη ταύτιση.

Γι' αυτό και βλέπουμε ότι όλοι μπορούν να πάνε με όλους: Η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Κρήτης, ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ στις Περιφέρειες Δυτ. Μακεδονίας και Πελοποννήσου, αλλά και στον δήμο Πάτρας απέναντι στον Κώστα Πελετίδη, ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ στον δήμο Περιστερίου και οι τρεις τους μαζί στην Καισαριανή, υπό τον φόβο της εκλογής κομμουνιστή δημάρχου.

Το ίδιο εκφράστηκε τα τελευταία χρόνια και στον δήμο Αθήνας, όπου ψήφισαν μαζί εμβληματικές αποφάσεις:

  • Την περίφημη Διπλή Ανάπλαση στον Βοτανικό, για την εξυπηρέτηση μιας Ανώνυμης Εταιρείας με τα χρήματα του δήμου και του κράτους.
  • Τον Μεγάλο Περίπατο (και μάλιστα στην ακόμα χειρότερη αρχική του εκδοχή), που μετέτρεψε μια βασική αρτηρία της πόλης σε εργοτάξιο και σκουπιδότοπο για 3 χρόνια, δαπανώντας εκατομμύρια ευρώ.
  • Τον χαρακτηρισμό της Αθήνας σαν πόλη "πρότυπο τουριστικό προορισμό", για να εξασφαλίσουν πολλαπλά προνόμια οι επενδυτές του τουριστικού τομέα.

Οι εκλεγμένοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" ήμασταν οι μόνοι που βρεθήκαμε σταθερά απέναντι στον κυβερνητικό δήμαρχο, τον Κ. Μπακογιάννη, και στην πολύπλευρη στήριξη που είχε από τα μεγάλα συμφέροντα, γι' αυτό και ο συνδυασμός μας είναι ο μόνος που μπορεί να εκφράσει μία ευρύτερη διάθεση που υπάρχει στον λαό της Αθήνας να ηττηθεί η διοίκηση Μπακογιάννη.

Το ίδιο θα κάνουν οι δήμαρχοι, οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι που θα εκλεγούν με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στις εκλογές του Οκτώβρη, αποτελώντας τη δύναμη της 100% μαχητικής λαϊκής αντιπολίτευσης και συνεπούς υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων σε τοπικό επίπεδο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ