Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Συνεχίζεται το γαϊτανάκι των διεργασιών

Δεν βγήκε τελικά «λευκός καπνός» από τη συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ με τον μπασκετμπολίστα Ν. Παππά χτες, με αντικείμενο την ενδεχόμενη υποψηφιότητά του για τον δήμο Αθήνας με τη στήριξη της Κουμουνδούρου. Αν και λέγεται πως η απόκρισή του ήταν θετική, το περιεχόμενο της συζήτησης θα πρέπει να μεταφερθεί στη συνεδρίαση της ΠΓ σήμερα ή αύριο, η οποία θα έχει και τον τελευταίο λόγο.

Εάν τελικά δεν ευδοκιμήσει, τότε η Κουμουνδούρου θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στους Κ. Ζαχαριάδη, Ν. Φίλη, Κ. Τσουκαλά, Π. Φιλίππου και Ολγας Μπαλαούρα που έχουν εκφράσει επιθυμία ή έχουν προταθεί για υποψήφιοι δήμαρχοι Αθήνας. Η επιλογή δεν θα είναι σε αυτή την περίπτωση ανέφελη, θα βαρύνει στη διαδικασία ανάδειξης του νέου προέδρου του κόμματος, καθώς τα «στρατόπεδά» τους υποστηρίζουν άλλες επιλογές για τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

Κατά τα λοιπά, οι διεργασίες για το Διαρκές Συνέδριο στις 2 Σεπτεμβρίου, όπου θα οριστικοποιηθούν οι υποψηφιότητες - που ενδέχεται να είναι περισσότερες απ' τις τρεις γνωστές των Ε. Αχτσιόγλου, Ν. Παππά και Ε. Τσακαλώτου - και για το στήσιμο της κάλπης για την εκλογή νέου προέδρου στις 10/9, «τρέχουν», με την Εφη Αχτσιόγλου να ηγείται της κούρσας, όπως όλα δείχνουν και όπως καταμαρτυρεί η στήριξη που απολαμβάνει από τον αστικό Τύπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ