Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
2023 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ «ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ»
Να πληρωθούν άμεσα τα μεροκάματα στις ΒΙΠΕ

Τα φαινόμενα εργοδοτικής ασυδοσίας σε επιχειρήσεις της Μαγνησίας, τα οποία συνεχίζονται και μετά το πέρας των πυρκαγιών, καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας».

Εργοδότες στην Α΄ και Β΄ Βιομηχανική Περιοχή, τονίζει, όπου οι επιχειρήσεις τους δεν λειτούργησαν την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Ιούλη - με βάση και την απόφαση που εκδόθηκε από το υπουργείο Εργασίας - «αρνούνται να καλύψουν το μεροκάματο στους συναδέλφους. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του εργοστασίου της "ΒΕΜΕΚΕΠ" αλλά και άλλων βιομηχανιών - βιοτεχνιών στον κλάδο του Μετάλλου, που απαιτούν από τους εργαζόμενους να υπογράψουν άδεια με ή άνευ αποδοχών».

Το Συνδικάτο τονίζει πως κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να υποχρεωθεί σε άδεια άνευ αποδοχών. Κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να υποχρεωθεί να πάρει μία ή δύο μέρες κανονικής άδειας. Τα παραπάνω αποτελούν κατάφωρη παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας.

Καλεί σε οργάνωση της πάλης με συνελεύσεις και αγωνιστικές παρεμβάσεις και προβάλλει την απαίτηση άμεσης καταβολής των ημερομισθίων σε όλους τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ