Τετάρτη 12 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
32η ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ
Με τον λαό μπροστά και το ΚΚΕ ψηλά γράφεται η Ιστορία!
  • Χιλιάδες νέοι θα ανταμώσουν από αύριο Πέμπτη μέχρι την Κυριακή στο Νεστόριο
  • Το Σάββατο η συγκέντρωση στο νοσοκομείο του ΔΣΕ στον Γράμμο και τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης

Στον όμορφο χώρο δίπλα στον Αλιάκμονα, στο Νεστόριο Καστοριάς, θα φιλοξενηθεί η 32η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ με σύνθημα «Με τον λαό μπροστά και το ΚΚΕ ψηλά γράφεται η Ιστορία! Τιμάμε την Ιστορία μας, υπερασπιζόμαστε τον φυσικό πλούτο της χώρας», από τις 13 έως τις 16 Ιούλη. Πρόκειται να φιλοξενηθούν χιλιάδες νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα βρεθούν σε ένα μέρος μεγάλης φυσικής ομορφιάς. Μέσα από τον χώρο της κατασκήνωσης περνάει ο ποταμός Αλιάκμονας, που θα είναι προσβάσιμος για τους επισκέπτες για μπάνιο. Το μέρος είναι κατάφυτο με πολλά σημεία σκίασης.

Για άλλη μια χρονιά η κατασκήνωση της ΚΝΕ θα είναι ένα αγωνιστικό νεανικό συναπάντημα, που φέτος θα γίνει σε έναν χώρο ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, που όμως σχεδιάζεται να καταστραφεί με τα σχέδια που υπάρχουν για κατασκευή υδροηλεκτρικών σταθμών κατά μήκος του ποταμού Αλιάκμονα. Εκτός όμως από τον φυσικό πλούτο που υπάρχει στην περιοχή, είναι ακόμα εμφανή τα σημάδια από την τρίχρονη εποποιία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας με πρωτοπορία του το ΚΚΕ. Μέσα από τις δραστηριότητες της κατασκήνωσης οι νέοι θα γνωρίσουν ηρωικές πτυχές αυτής της ιστορικής περιόδου, ορισμένες από τις κορυφαίες και πιο συγκλονιστικές σελίδες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.


Η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ επιδιώκεται να συνδεθεί με την προσπάθεια του Κόμματος για τη μελέτη και ανάδειξη της Ιστορίας του επαναστατικού κινήματος της χώρας μας, την προσπάθεια οι νέες γενιές κομμουνιστών, συνολικά η νεολαία, να έρθουν σε επαφή με την πορεία της ταξικής πάλης στην Ελλάδα.

Η φετινή Κατασκήνωση της ΚΝΕ θα συνδυαστεί με τη διαμόρφωση και ανάδειξη του Νοσοκομείου του ΔΣΕ στον Γράμμο, στα νοτιοανατολικά του υψώματος της Σκάλας, όπου το Σάββατο 15/7 θα γίνει η μεγάλη συγκέντρωση και τα εγκαίνια της έκθεσης για το νοσοκομείο και το υγειονομικό του ΔΣΕ στον Γράμμο.

Αυτές τις μέρες μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές, με τις εργασίες να συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς ώστε όλα να είναι έτοιμα για την εκδήλωση του Σαββάτου και η νοσοκομειούπολη του ΔΣΕ να υποδεχτεί τους κατασκηνωτές της 32ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ. Χτες τοποθετήθηκαν τα πάνελ πάνω στα οποία θα αναπτυχθεί η έκθεση με την Ιστορία του νοσοκομείου. Ηδη, στολίστηκαν οι θάλαμοι και τοποθετήθηκε η τελική αρίθμηση.

Η συμβολή της Υγειονομικής Υπηρεσίας στον αγώνα του ΔΣΕ υπήρξε αναντικατάστατη. Με την ακούραστη προσπάθεια μαχητών και υποστηρικτών του ΔΣΕ χτίστηκαν νοσοκομεία, το μεγαλύτερο στην Ασπρη Πέτρα του Γράμμου. Τα 3 συγκροτήματα κτισμάτων που αποτελούν τη νοσοκομειούπολη απαρτίζονταν από θαλάμους 10-12 κρεβατιών για τους βαριά τραυματίες, θαλάμους 30-60 κρεβατιών για τους πιο ελαφρά τραυματίες και αρρώστους, ενώ υπήρχαν επίσης διοικητικά κτίσματα, θάλαμοι αλλαγών, φαρμακείο, πλυντήριο, κλίβανοι. Η μεγάλη αίθουσα του χειρουργείου, το οποίο λειτουργούσε και βράδυ με ηλεκτρικό φως, είχε σκέπασμα από 8-10 κορμούς δέντρων. Μαζί με το παράρτημά του, το Νοσοκομείο μπορούσε να νοσηλεύει 1.000 - 1.200 τραυματίες και αρρώστους. Το αρχικό του προσωπικό έφτανε τους 280.

***


Οσον αφορά τις προετοιμασίες, συνεργεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από όλη τη χώρα εκτελούν και τις τελευταίες εργασίες διαμόρφωσης και προετοιμασίας του χώρου, ώστε να υποδεχθεί τους χιλιάδες κατασκηνωτές, ενώ δεν τους λείπουν και οι στιγμές χαλάρωσης δίπλα στο ποτάμι.

Εχουν στηθεί οι μεγάλες σκηνές που θα φιλοξενήσουν τους μικρούς κατασκηνωτές της παιδικής κατασκήνωσης, για παιδιά μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου από όλη την Ελλάδα, η οποία θα ξεκινήσει τη λειτουργία της μια μέρα νωρίτερα, από σήμερα 12 Ιούλη και έχει το δικό της φροντισμένο πρόγραμμα, που επιμελήθηκε η Διατμηματική Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις μικρότερες ηλικίες της νεολαίας.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις προετοιμασίας της 32ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης με δράσεις και εκδηλώσεις από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έχουν συζητήσει και ενημερώσει τον λαό και τη νεολαία της περιοχής για το μεγάλο νεανικό συναπάντημα που θα φιλοξενηθεί στον τόπο τους.

Η 32η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ θα πραγματοποιηθεί στον απόηχο της μάχης για την ενίσχυση του ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιούνη. Η ίδια η πραγματοποίησή της λίγες μέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές στέλνει μαχητικό μήνυμα, αποτελεί την καλύτερη αφορμή για τη σύσφιξη των δεσμών με τους νέους και τις νέες με τους οποίους τα μέλη της ΚΝΕ παλεύουν, δρουν, κινητοποιούνται μαζί όλο το προηγούμενο διάστημα.

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες για την προετοιμασία της μόνιμης έκθεσης και τη συγκέντρωση του Σαββάτου
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες για την προετοιμασία της μόνιμης έκθεσης και τη συγκέντρωση του Σαββάτου
Τέλος, οι κατασκηνωτές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα και ένα πολύμορφο πρόγραμμα εκδηλώσεων και συζητήσεων που ακουμπά και αφορά πολλές και διαφορετικές ηλικιακές ομάδες.


Ετοιμα τα πάνελ όπου θα αναπτυχθεί η έκθεση με την Ιστορία του Νοσοκομείου
Ετοιμα τα πάνελ όπου θα αναπτυχθεί η έκθεση με την Ιστορία του Νοσοκομείου


Στολισμένοι οι θάλαμοι
Στολισμένοι οι θάλαμοι

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ