Παρασκευή 7 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ
«Αντιπολίτευση» με συγκλίσεις με το «καλημέρα»

Για «στιβαρή, υπεύθυνη, αξιόπιστη αντιπολίτευση» από το ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε ο πρόεδρός του, Νίκος Ανδρουλάκης. Δίνοντας από την πρώτη στιγμή δείγμα τού τι ακριβώς αντιπολίτευση θα είναι αυτή, προχώρησε σε ένα αναμάσημα συνθημάτων, που κινούνται στην ίδια στρατηγική ρότα με εκείνη που κινείται η κυβέρνηση. Να κάνουμε την Ελλάδα «ενεργειακό κόμβο για πράσινη Ενέργεια», η «δημοσιονομική πειθαρχία να μη γίνει συνώνυμο της λιτότητας», «πυξίδα η ισχυρή Ελλάδα σε μια αυτοδύναμη Ευρώπη», «ρωμαλέα μεταρρύθμιση οικονομίας, κράτους και θεσμών» ώστε «να μειωθούν οι ανισότητες»...

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ακόμα και στα επιμέρους, που επιχείρησε να εμφανιστεί ότι «αντιπαρατίθεται» με την κυβέρνηση, έδειξε ότι η «ισχυρή αντιπολίτευση» θα είναι τέτοια που θα αφήνει στο απυρόβλητο τον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής. Οι όποιες διαφοροποιήσεις περιορίζονται π.χ. στο ότι η ΝΔ μιλάει για επιτελικό κράτος με «χιλιάδες μετακλητούς», που σημαίνει «ρουσφέτια», ή ότι η κυβέρνηση εξυπηρετεί τους «κολλητούς», ενώ το ΠΑΣΟΚ «στηρίζουμε τον στόχο της ταχύτερης επίτευξης της επενδυτικής βαθμίδας, όμως να αφορά το σύνολο της κοινωνίας και της οικονομίας».

Χωρίς να διαφοροποιείται από την εμπορευματοποιημένη λειτουργία του συστήματος Υγείας, μίλησε για «αναγέννηση του ΕΣΥ» και προανήγγειλε Επίκαιρη Επερώτηση για το ΕΚΑΒ. Ξεκαθάρισε ότι τα «εθνικά θέματα» αποτελούν πεδίο συναινέσεων, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ αυτό το απέδειξε και την περασμένη τετραετία, καθώς «στηρίξαμε όλες τις συμφωνίες» για τα εξοπλιστικά.

Εκανε κριτική στη ΝΔ σε ό,τι αφορά την πανεπιστημιακή αστυνομία, λέγοντας ότι «προσλήψεις έγιναν αλλά αυτή δεν υπάρχει». Τόνισε ότι «προφανώς θέλουμε αξιολόγηση στους εκπαιδευτικούς και στην Εκπαίδευση, αλλά όχι από μετακλητούς υπαλλήλους και τους κολλητούς των υπουργών σας. Αυτό δεν είναι αξιολόγηση, δεν είναι αξιοκρατία. Εμείς στηρίζουμε την πραγματική, γνήσια αξιολόγηση». Για το άρθρο 16, αφού τον κάλεσε και ο Κυρ. Μητσοτάκης να βρούνε μαζί τους απαραίτητους 180 βουλευτές για την αναθεώρησή του, ο Ν. Ανδρουλάκης μίλησε για «ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου», ωστόσο διευκρίνισε ότι «δεν είμαστε αρνητικοί στην ουσιαστική ρύθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης με γνώμονα την αυτονομία και ουσιαστικά στάνταρ», παραπέμποντας τη συζήτηση στην «ποιότητα» των ιδιωτικών πανεπιστημίων, να μην είναι «απλά μια ταμπέλα». Ο,τι λένε και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, όταν επικαλούνται το Κολούμπια και το Χάρβαρντ, αντίστοιχα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ