Παρασκευή 7 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για να ενισχυθεί η λαϊκή πάλη και διεκδίκηση

Οι πρώτοι υποψήφιοι στον δήμο Ξάνθης παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου

Τους πρώτους 32 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον δήμο Ξάνθης, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Βογιατζή, παρουσίασε η Τομεακή Επιτροπή Ξάνθης του ΚΚΕ μέσα από συνέντευξη Τύπου.

Ο Γραμματέας της ΤΕ Ξάνθης, Νίκος Φρέγκογλου, στην παρέμβασή του ανέφερε ότι η ενίσχυση του ΚΚΕ στις πρόσφατες εθνικές εκλογές αποτελεί δείκτη ανόδου του κύρους που έχει κατακτήσει το Κόμμα στην εργατική τάξη και σε όλο τον λαό, πρωτοστατώντας σε εμβληματικούς αγώνες και κινητοποιήσεις.

«Και στην Ξάνθη, το Κόμμα μας κατέγραψε 50% αύξηση του ποσοστού του από το 2019. Ιδιαίτερα στον δήμο Ξάνθης, με άνοδο από 2,86% στο 4,27%. Με ποσοστά κοντά στο 9% σε Γενισέα και Πετεινό, με την ανάδειξη σε 3ο κόμμα στον Κένταυρο.

Στη σημαντική πολιτική μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών που είναι μπροστά μας, μπορεί να εκφραστεί μια ενισχυμένη συσπείρωση εργατικών, νεανικών, λαϊκών δυνάμεων στα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης".

Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης και κοινής δράσης. Απέναντι στην απογοήτευση, στη μοιρολατρία και τον συμβιβασμό που καλλιεργούν ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις, να συναντηθούμε στον δρόμο της σύγκρουσης με την πολιτική του συστήματος, τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τις δεσμεύσεις στο ΝΑΤΟ».

Ο Κ. Βογιατζής στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην καθημερινότητα των πολιτών, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Η εργασιακή ανασφάλεια, η υποβάθμιση περιοχών, η ενεργειακή φτώχεια, η εμπορευματοποίηση των πάντων, η φοροληστεία, οι ελλείψεις υποδομών σε ζητήματα που αφορούν την προστασία της ζωής του λαού και άλλα πολλά συνθέτουν τα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι νέοι, οι γυναίκες. Βραχνάς κάθε εργατικής - λαϊκής οικογένειας είναι τα ζητήματα Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας, πολλές αρμοδιότητες για τα οποία έχουν μεταφερθεί από όλες τις κυβερνήσεις στην Τοπική Διοίκηση, χωρίς αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις».

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο παράδειγμα της σχολικής στέγης, με τη δίχρονη Προσχολική Αγωγή να στεγάζεται ακόμα σε ΠΡΟΚΑΤ σε μια σειρά αυλές νηπιαγωγείων, ακόμα και Δημοτικών σχολείων, και χαρακτήρισε ντροπή που εδώ και χρόνια δεν επιλύεται το στεγαστικό πρόβλημα του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου.

Επίσης, στάθηκε στην ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων στον δήμο, με ευθύνη της διοίκησής του, στην ανυπαρξία ενιαίου αντιπλημμυρικού και ολοκληρωμένου σχεδίου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, όπου ανήκει ο δήμος Ξάνθης, με ευθύνη της διοίκησης της Περιφέρειας.

Επεσήμανε τα τραγικά αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης λειτουργιών, υπηρεσιών, τομέων που είναι στην ευθύνη των δήμων, τη συρρίκνωση του προσωπικού, την άλωση των εργασιακών σχέσεων, τις στρατιές εργαζομένων ορισμένου χρόνου, των συμβασιούχων.

Αλλά και τις περικοπές της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, που έχουν ξεπεράσει πλέον το 70%, με αποτέλεσμα π.χ. η χρηματοδότηση προς τον δήμο Ξάνθης να επαρκεί μόνο για την ετήσια μισθοδοσία των υπαλλήλων και τα υπόλοιπα έσοδα να προέρχονται από το χαράτσωμα του λαού.

Στάθηκε ακόμα στον ρόλο της Ξάνθης στην εμβάθυνση της «ελληνοαμερικανικής συνεργασίας», η οποία όπως είπε «στηρίζεται από όλους τους υπόλοιπους συνδυασμούς και εκφράζεται με τη λειτουργία του xanthitechlab και τις συνεχείς πρόβες πολέμου ΑμερικανοΝΑΤΟικών στο Πετροχώρι.

Σημείωσε δε ότι «η Λαϊκή Συσπείρωση στον δήμο Ξάνθης βρέθηκε απέναντι στην αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική Κεντρικής και Τοπικής Διοίκησης. Εγινε η φωνή των εργαζομένων της Ξάνθης μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Και κάλεσε τον λαό στις εκλογές του Οκτώβρη να επιλέξει αγωνιστές, που θα συγκρουστούν με την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική, είτε από τη θέση της μειοψηφίας είτε από τη θέση της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης. «Για να ενισχυθεί η λαϊκή πάλη και διεκδίκηση, για να ανοίξει με αγώνα αυτός ο δρόμος. Να κάνουμε το βήμα της αποφασιστικής ενίσχυσης της παρουσίας της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης», είπε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ