Τρίτη 4 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Καταγγελία για ηλεκτροπληξία 11χρονου σε πλατεία

Από ρεύμα χτυπήθηκε ένας 11χρονος την ώρα που έπαιζε σε πάρκο στη Νέα Ιωνία (πλατεία Μακελαράκη), δίπλα σε γήπεδα και παιδική χαρά. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η μητέρα του, το παιδί έπαιζε με τους φίλους του την Πέμπτη 29/6, όταν ακούμπησε το χέρι του στο πίσω μέρος κολώνας φωτισμού ενώ το μπροστινό ήταν ανοιχτό με εκτεθειμένα καλώδια, και έτσι έπαθε ηλεκτροπληξία και έπεσε στο έδαφος.

Το παιδί παραπονέθηκε για πόνους στην καρδιά. Ο καρδιολόγος που τον εξέτασε κατόπιν τούς είπε ότι «γλίτωσε από θαύμα».

«Το παιδί είχε διπλώσει στη μέση και φώναζε "Πονάω, πονάω". Τον έσωσαν η ηλικία του και η σωματική του διάπλαση. Αν ήταν ένα παιδί πιο αδύνατο και πιο ισχνό, θα είχε σοβαρότερο πρόβλημα», δήλωσε η μητέρα.

Μετά το συμβάν τα γυμνά καλώδια καλύφθηκαν πρόχειρα με πλαστικό.

Η δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για έλεγχο που έγινε και ότι η κολώνα δεν είχε ρεύμα. «Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη», πρόσθεσε. Να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου αναμένεται και η οικογένεια του 11χρονου.

Γυμνά καλώδια εντοπίστηκαν να εξέχουν από κολώνα φωτισμού και στο Ηράκλειο Αττικής, στην οδό Στέλιου Καραγιώργη 48. Πρόκειται για πολυσύχναστο πέρασμα. Τα εκτεθειμένα καλώδια είναι σε ύψος 90 εκατοστών, δηλαδή εύκολα μπορεί να τα ακουμπήσουν μικρά παιδιά.

Να παρθούν στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας για τα παιδιά

Με αφορμή το περιστατικό, οι Κομματικές Οργανώσεις Νέας Ιωνίας του ΚΚΕ σημειώνουν:

«Τα διάφορα "μπαλώματα" της δημοτικής αρχής και οι εργολαβίες για να βαφτούν σε φανταχτερά χρώματα γέφυρες και περβάζια καλά κρατούν, αλλά για συντήρηση, επισκευές και στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας παιδιών και γονέων ούτε λόγος.

Αντί η δημοτική αρχή να δεσμευτεί για τη λήψη μέτρων ασφαλείας, πριν συμβεί κάτι ακόμα πιο σοβαρό, πετάει το μπαλάκι των ευθυνών όπου βρει.

Απαιτούμε άμεσα:

- Να ελεγχθούν όλες οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και τα μέτρα ασφαλείας, ιδιαίτερα σε παιδικές χαρές, πλατείες και χώρους άθλησης.

- Να αποκατασταθούν όλες οι παιδικές χαρές του δήμου.

- Να ολοκληρωθούν επιτέλους, μετά από μήνες καθυστέρησης, οι επισκευές και τα έργα συντήρησης που ξεκίνησαν πέρυσι το καλοκαίρι στους παιδικούς σταθμούς.

- Να αξιοποιηθούν οι καλοκαιρινοί μήνες, που είναι κλειστά τα σχολεία, για να γίνουν οι αναγκαίες συντηρήσεις σε σχολικά κτίρια και αυλές.

Ευχόμαστε περαστικά στο παιδί και στην οικογένειά του. Η προστασία της ζωής των παιδιών μας δεν είναι κόστος!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ