Τρίτη 4 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πλήθος κόσμου «ταξίδεψε» με τη μουσική του Χρ. Λεοντή

Στο μακρόχρονο έργο του, που μετρά 60 έτη, αποτελεί λαμπρή συνέχεια των καλύτερων μουσικών μας παραδόσεων και είναι συνδεδεμένο με τις μεγάλες στιγμές της μουσικής δημιουργίας και γενικότερα του Πολιτισμού σε τούτο τον τόπο, «ταξίδεψε» όσους βρέθηκαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο «Φεστιβάλ στη Θάλασσα 2023», στα Λιπάσματα, ο Χρήστος Λεοντής.

Πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας έδωσε το «παρών» στη μεγάλη συναυλία του σπουδαίου συνθέτη, τα τραγούδια του οποίου ερμήνευσαν οι Λάκης Χαλκιάς, Κώστας Τριανταφυλλίδης και Ιωάννα Φόρτη.

Ξεχωριστές στιγμές της συναυλίας, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων μουσικής παρουσίας του Χρ. Λεοντή το 2023, ήταν όταν ξεδιπλώθηκαν οι στίχοι τού «Και να αδελφέ μου» και όταν ακούστηκαν τα «Μαλαματένια Λόγια» του Γιάννη Μαρκόπουλου, που πρόσφατα «έφυγε» από τη ζωή. «Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε, αδελφέ μου, απ' τον κόσμο... Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο...» τραγούδησαν οι ερμηνευτές, ο συνθέτης αλλά και το κοινό, που καταχειροκρότησε τους συντελεστές.

Στη μεγάλη συναυλία παρευρέθηκαν τα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και Ελένη Μηλιαρονικολάκη, οι οποίες συνεχάρησαν θερμά τον συνθέτη.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ