Τετάρτη 14 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κατέληξε ο 19χρονος διανομέας που είχε τραυματιστεί στον Ορχομενό Βοιωτίας

Στη μακρά μαύρη λίστα των εργαζομένων που έχασαν τη ζωή τους παλεύοντας για το μεροκάματο προστέθηκε ο 19χρονος διανομέας που είχε τραυματιστεί σοβαρά εν ώρα εργασίας την Παρασκευή 9 Ιούνη, στον Ορχομενό Βοιωτίας.

Ο 19χρονος νοσηλευόταν στην Εντατική του Νοσοκομείου Λαμίας και κατέληξε χτες, σκορπώντας οδύνη στην οικογένεια, στους συγγενείς και φίλους του, αλλά και σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία του Ορχομενού.

Το νέο εργατικό δυστύχημα συνέβη όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το μηχανάκι που οδηγούσε ο 19χρονος διανομέας ανατράπηκε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι, κάτι που αποδείχθηκε μοιραίο για τη ζωή του.

Τα ειλικρινή συλλυπητήριά του εκφράζει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς στην οικογένεια και στους οικείους του 19χρονου, σημειώνοντας:

«Ενα ακόμα τραγικό εργατικό δυστύχημα έρχεται να προστεθεί σε όλα τα προηγούμενα, με κόστος την ίδια την ανθρώπινη ζωή. Μπροστά στην πίεση που προκύπτει από τη δουλειά με στόχο το κέρδος, η σωματική ακεραιότητα έρχεται ξανά σε δεύτερη μοίρα».

Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να αναλογιστούν τα αίτια που οδήγησαν σε έναν ακόμα θάνατο συναδέλφου τους, που δούλευε για την επιβίωσή του. Και καλεί σε οργάνωση της πάλης και συσπείρωση στα σωματεία, ως τη μόνη απάντηση «στον εργασιακό μεσαίωνα και τις συνθήκες γαλέρας που επικρατούν σε πολλές επιχειρήσεις και μαγαζιά», ώστε «συλλογικά, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, να δουλεύουμε με ασφάλεια, με αξιοπρεπείς μισθούς και με όλες τις απαραίτητες παροχές, να επιστρέφουμε σπίτι μας μετά το τέλος της βάρδιας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ