Τετάρτη 14 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δυναμική παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Μέτρα υγείας και ασφάλειας απαιτούν οι εργαζόμενοι

Με δυναμική παρέμβαση εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης, μετά από κάλεσμα της ΔΑΣ, διέκοψαν το απόγευμα της Δευτέρας 12 Ιούνη τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απαιτώντας να συζητηθούν τα εργατικά «ατυχήματα» στον δήμο και να ληφθούν μέτρα προστασίας.

Η παρέμβασή τους πραγματοποιήθηκε μετά την άρνηση της δημοτικής αρχής στο αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να τεθεί το θέμα σε προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τους εργαζόμενους να απαιτούν μέτρα προστασίας και να παραμένουν στον χώρο για ώρες, αναρτώντας πανό με το σύνθημα: «Πάρτε μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους τώρα!».

Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλονίκης παρέμειναν στην αίθουσα μαζί με τους εργαζόμενους του δήμου απαιτώντας να συζητηθεί το ζήτημα των εργατικών «ατυχημάτων», των μέτρων ασφάλειας και υγείας.

Οπως τόνισε ο Βασίλης Τομπουλίδης, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με το ΚΚΕ, «η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων των δήμων και συνολικά. Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων».

Από την πλευρά του, ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλονίκης, σημείωσε: «Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του δήμου Θεσσαλονίκης, μόνο το 2021 - 2022 στους εργαζόμενους του δήμου συνέβησαν πάνω από 120 "ατυχήματα". Είναι πολλαπλάσια μέσα στο 2023, πολλά από αυτά επικίνδυνα».

Επίσης, με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγγέλλει «την κατάπτυστη, αντιδημοκρατική στάση και μεθόδευση του Κ. Ζέρβα, της διοίκησής του, των δημοτικών συμβούλων του και του προέδρου του στο Δημοτικό Συμβούλιο να αρνηθούν για έκτη φορά πρόταση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για τη συζήτηση στο συμβούλιο του θέματος των εκατοντάδων εργατικών "ατυχημάτων" στον δήμο Θεσσαλονίκης. Τόσων που δεν μπορεί πλέον να θεωρούνται εξαιρέσεις αλλά κανονικότητα, εφαρμογή της εγκληματικής πολιτικής που θεωρεί ακόμα και την προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων κόστος. Κι αυτό όταν δήμος, κυβέρνηση και όσα κόμματα κυβέρνησαν έχουν στήσει πάρτι για τις ανάγκες των εργολάβων και των επιχειρηματικών ομίλων».

Η ΔΑΣ στον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους του δήμου σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και σε μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου που θα γίνει την Τετάρτη 21 Ιούνη, στις 9.30 π.μ., στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ