Τετάρτη 14 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Για «αυθαίρετη ρίψη φυλλαδίων» το πρόστιμο στο ΚΚΕ!

Στόχος ο περιορισμός της πολιτικής δράσης του Κόμματος δύο βδομάδες πριν από τις εκλογές

Για «αυθαίρετη ρίψη φυλλαδίων» και όχι για «αφισορύπανση», όπως ψευδώς αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, επιβλήθηκε απ' τον δήμο Αθήνας το εξωφρενικό πρόστιμο των 21.600 ευρώ στο ΚΚΕ, δύο βδομάδες πριν από τις εκλογές, «τιμωρώντας» το δηλαδή επειδή προπαγανδίζει τις θέσεις του μπροστά στην κάλπη! Οι «ανοιχτομάτηδες» της πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής την ίδια στιγμή δεν είδαν ούτε μισό απ' τα φυλλάδια και τα τρικάκια των υποψηφίων της ΝΔ που έχουν πνίξει την Αθήνα.

Κι ενώ η επιλεκτική τους τύφλωση και η προσπάθεια περιορισμού της πολιτικής δράσης του ΚΚΕ βγάζουν μάτι, ο δήμαρχος Αθήνας, Κ. Μπακογιάννης, ισχυρίστηκε ξεδιάντροπα, όταν έφερε το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Ν. Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ότι το θέμα δεν είναι πολιτικό αλλά πρόκειται για «μάχη νοοτροπίας»!

Σημειωτέον, η επιβολή προστίμου έγινε με βάση τον κανονισμό καθαριότητας, τον οποίο στο Δημοτικό Συμβούλιο οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ έχουν καταψηφίσει.

Ανακοίνωση - καταγγελία για το πρόστιμο που επιβλήθηκε στο ΚΚΕ - για τον ίδιο λόγο πρόστιμο επιβλήθηκε και στο ΜέΡΑ25 - εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Α' Αθήνας του ΚΚΕ, όπου σημειώνει ότι η διοίκηση του δήμου επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τον ρόλο της ως μπροστάρη στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής και στο χτύπημα όλων όσοι αντιστέκονται σε αυτήν.

«Αλλωστε, η δημοτική αρχή Μπακογιάννη έχει αναλάβει εδώ και καιρό έναν διπλό ρόλο, από τη μια, του τροχονόμου των μεγαλοξενοδόχων και μεγαλεμπόρων, που νοιάζεται μόνο για την τουριστική μόστρα της Αθήνας και, από την άλλη, του "επιτηρητή" προκειμένου το κέντρο της Αθήνας να είναι αποστειρωμένο από κινητοποιήσεις που έχουν στο στόχαστρο την πολιτική που υλοποιεί και η δική του κυβέρνηση», προσθέτει, καταγγέλλοντας ότι πρόκειται για απόφαση που στοχεύει στον περιορισμό της πολιτικής δράσης του ΚΚΕ, καθώς και της ελεύθερης έκφρασης.

Διαμηνύει δε στη δημοτική αρχή ότι «το δικαίωμα του λαού να μπορεί να ενημερώνεται δεν μπορεί καμία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να το σταματήσει. Καλούμε όλο τον λαό της Αθήνας να καταδικάσει τέτοιες ενέργειες και στις 25 Ιούνη στην Α' Αθήνας να είναι πιο δυνατό το ΚΚΕ για να είναι πιο δυνατός ο λαός, η μόνη 100% λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση. Τέτοιες ενέργειες δεν μας τρομοκρατούν και δεν μας σταματούν. Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στον δήμο της Αθήνας, οι φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε μπροστά στους αγώνες ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και τις πολιτικές. Θα προπαγανδίζουμε ακόμα περισσότερο τις θέσεις του ΚΚΕ σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας καλώντας στην ισχυροποίηση του ΚΚΕ».

Συνεχίζονται οι προσφορές απέναντι στο απαράδεκτο πρόστιμο

Με νέες προσφορές στο ΚΚΕ, οι Τομεακές Οργανώσεις του Κόμματος στην Αττική συνεχίζουν να δίνουν απάντηση στο απαράδεκτο πρόστιμο που επέβαλε ο δήμος Αθήνας.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που με διάφορες ενέργειες - τρομοκρατία, εκβιασμοί, τώρα πρόστιμο... - προσπαθούν το αστικό κράτος και οι μηχανισμοί του να φιμώσουν το ΚΚΕ. Θα φάνε τα μούτρα τους και αυτήν τη φορά, όπως όσες φορές επιχειρήθηκε το ίδιο σε όλη την Ιστορία του ΚΚΕ μέχρι σήμερα», επισημαίνει η ΤΟ Νότιου Τομέα, που προσφέρει το ποσό των 2.000 ευρώ, ως πρώτη δόση.

Εκτακτη εισφορά 700 ευρώ στο Κόμμα προσφέρουν μέλη και φίλοι της ΤΟ Μεσογείων - Λαυρεωτικής τονίζοντας ότι «όσοι προσπαθούν να χτυπήσουν το ΚΚΕ, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο που είναι τα μέλη του και οι οπαδοί του».

Μέλη και φίλοι της ΤΟ ΕΒΕ Αττικής του ΚΚΕ, διαμαρτυρόμενοι για το απαράδεκτο πρόστιμο, προσφέρουν στο Κόμμα το ποσό των 2.060 ευρώ.

Αντίστοιχα το ποσό των 1.200 ευρώ προσφέρουν μέλη και φίλοι από την ΤΟ Πανεπιστημίων - Ερευνας Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ