Τετάρτη 14 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Με ισχυρό ΚΚΕ θα τα βρούνε σκούρα όπως στη «Market In»

Την οριστική δικαίωση των 11 εργαζομένων της «Market In» στα Γιάννενα επισφράγισε η απόφαση του Αρείου Πάγου, απορρίπτοντας την αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει η εταιρεία ενάντια στην απόφαση του Εφετείου Ιωαννίνων. Εχουν προηγηθεί ακόμη τέσσερις δικαστικές αποφάσεις που επιτάσσουν μάταια την άμεση επιστροφή των εργαζομένων στην εργασία τους, αποφάσεις που η «Market In» αρνείται χωρίς κανένα κόστος ακόμη και σήμερα να εφαρμόσει.

Εξι χρόνια μετά οι εργαζόμενοι έχουν αποσπάσει τμήμα των δεδουλευμένων τους και συνεχίζουν τον αγώνα για να επιβάλουν το δίκιο τους στην πράξη. Εναν αγώνα που δίνουν παλικαρίσια μαζί με τους κομμουνιστές, κόντρα στην εργοδοσία που εξαπέλυσε βιομηχανία μηνύσεων, διώξεων και συλλήψεων, επιστράτευσε την οργανωμένη κρατική καταστολή, ακόμη και τραμπούκους για να τους εκφοβίσει. Μόνο σε έναν μήνα, τον Νοέμβρη του 2017, επί κυβέρνησης «πρώτη φορά αριστερά», η «Market In» υπέβαλε πάνω από 30 μηνύσεις, έγιναν 17 συλλήψεις, ενώ μέχρι και 4 μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, τρεις πρόεδροι πρωτοβάθμιων σωματείων και δεκάδες άλλοι συνδικαλιστές σέρνονται στα δικαστήρια. Ανάμεσά τους η Χριστίνα Τουλκιαρίδου, εργαζόμενη στη «Market In» και νυν υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ, όπως και ο εκλεγμένος στις εκλογές του Μάη βουλευτής του ΚΚΕ στον νομό, Νίκος Εξαρχος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.

Απέναντί τους, δίπλα στην εργοδοσία, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με μοιρασμένους ρόλους. Ηταν ο Κυρ. Μητσοτάκης στο 3ο προσυνέδριο της ΝΔ στα Γιάννενα, την 1/11/2017, που τοποθετήθηκε για τις κινητοποιήσεις λέγοντας ότι «υπάρχει τυραννία της μειοψηφίας που δρα αποτρεπτικά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας». Αντίστοιχα η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όταν δεν έστελνε τα ΜΑΤ και προχωρούσε σε συλλήψεις ακόμη και μητέρων μπροστά στα μάτια των παιδιών τους, «πετούσε χαρταετό», όπως η τότε υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, από το βήμα της Βουλής, που επικαλέστηκε έλλειψη «εργαλείων» για την εφαρμογή του εργατικού δικαίου.

Εξι χρόνια μετά οι 11 εργαζόμενοι τις «Μarket In» και οι χιλιάδες Γιαννιωτών που τους συμπαραστάθηκαν στον δίκαιο αγώνα τους, γνωρίζουν από την καλή και από την ανάποδη ποιος τους ήταν «χρήσιμος» και ποιος όχι. Γι' αυτό οι Γιαννιώτες μπορούν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ και τη συμπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Με την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ και σε ψήφους και σε ποσοστά, παντού, σε όλη την Ελλάδα, ο λαός μπορεί να σπάσει το «μαύρο» της πολιτικής τους, να αποσπάσει κατακτήσεις. Πόσο δε μάλλον που στα Γιάννενα θα έχει ακόμη ένα όπλο στα χέρια του. Τον κομμουνιστή βουλευτή, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.


Κ. Η.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ